Leltározás

Leltározás

A rendszerben felvezetett bizonylatok listázása a Készletkezelés/Leltározás menüpontban történik. A bizonylat dátuma, érvényessége és sorszáma található itt. A lista fejléce alatt az első sorban csak szövegmezők vannak, ezek segítségével tudunk szűrni a bizonylatokra. A kívánt helyre beírva a keresendő kifejezést, vagy értéket a Szűrés gombra kell kattintanunk. Ekkor csak azokat a sorokat listázza a rendszer, amelyek a szűrés feltételeinek megfelelnek.

Egyszerre több oszlopban is megadhatunk szűrési feltételeket, ekkor azok kerülnek listázásra, amelyek minden feltételnek egyszerre felelnek meg. A szűkítés megszüntetéséhez minden paramétert törölnünk kell a szövegmezőkből, illetve a legördülő menüket is üres állapotra kell állítanunk, és ismét a Szűrés gombra kell kattintanunk.

A rögzített és lezárt bizonylat a termékekhez kapcsolódó raktári készleteken módosítást hajt végre pozitív előjel esetén pozitív, negatív előjel esetén negatív irányba. A bizonylat sztornózása esetén inverz raktári mozgás keletkezik.

Új leltározás hozzáadása

A rendszer lehetőséget ad arra, hogy manuálisan, belülről is felvihessünk bizonylatot. Ehhez a felső részben található Új hozzáadása gombra kell kattintanunk. Ekkor egy form töltődik be. A kitöltése során a csillagozott részeket kell kötelezően kitöltenünk. Az form alján beállíthatjuk sok egyéb paraméter mellett megadhatjuk, hogy milyen időszakban állítjuk ki a bizonylatot.

A felső alap form elemek alatta lévő paneleknek egyéb kapcsolódó információkat adtunk meg. Ezekben opcionálisan új termékeket, belső megjegyzéseket tudunk rögzíteni. Az adatok felvitelének végeztével a Mentés gombra kattintva tudunk létrehozni a rendszerben új bizonylatot. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Leltározás adatainak módosítása

A bizonylat adatainak módosításához kattintsunk az adott tétel nevére, majd a megnyitás gombra. Ekkor ugyanaz a form jelenik meg, amely az új hozzáadásánál is, ekkor a már megadott adatok fognak betöltődni. Ezen adatok átírhatóak, arra azonban vigyáznunk kell, hogy a csillaggal jelölt soroknak a mentéskor mindenképpen kell adatot tartalmazniuk. Az adatok módosításának végeztével a Mentés gombra kattintva jön létre a rendszerben a megváltoztatott bizonylat. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Leltározás törlése

Jelöljünk ki egy sort, majd a törlés gombra kattintva töröljük a bizonylatot a listából. Ekkor az adott elem véglegesen kikerül a rendszerből, visszaállítására nincs módunk, így nagyon körültekintően kell végrehajtanunk!

Leltározás lezárása

Jelöljünk ki egy sort, majd a lezárás gombra kattintva véglegesítsük a bizonylatot. Ekkor az adott elem véglegesen lezárásra kerül a rendszerben, visszaállítására nincs módunk, így nagyon körültekintően kell végrehajtanunk!

Leltározás témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a leltározás témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

A leltározás az eszközök és termékek állapotának, mennyiségének és értékének felmérése az ügyviteli rendszerben. Fontos az ügyviteli rendszerben, mert segít nyomon követni a vállalkozás vagy szervezet eszközeinek állapotát, mennyiségét és értékét, biztosítva a hatékonyabb és pontosabb pénzügyi és számviteli tervezést és beszámolást. A rendszeres leltározás segít elkerülni az eltűnés, vagy a lopás miatti veszteségeket, valamint hozzájárul az adóbevallások pontosabb elkészítéséhez.

Leltározni az ügyviteli rendszerben, a Készletkezelés / Leltározás menüpontban lehet, melyet igény szerint adatgyűjtő segítségével, illetve a Logzi Picklist android program használatával kiegészíthetünk.

Termékektől és beállításoktól függően a termék cikkszámát, mennyiséget és a szériaszámot kell kötelezően a gyűjteni. Ezen kívül lehetőség van a beszerzési ár és megjegyzések gyűjtésére is.

Az eltérések újra meg kell vizsgálni, ellenőrizni kell és ha valós az eltérés úgy kell rögzíteni a leltáríven. A leltár ív véglegesítését a lezárás funkcióval tehetjük meg. Miután lezártunk egy leltárívet az íven megadott új adatok azonnal érvényre jutnak.

Törekedjünk a leltározási folyamat alatt, hogy minden munkatárs extra figyelmet fordítson a mennyiségek és a szükséges adatok pontos megadására. Bevált módszer, hogy a leltározás alatt több leltározó csoportot alakítunk ki, akik egymás munkáját ellenőrzik 2-3 fős csoportokban. Ennek ellenére is előfordulhatnak hibák, ilyenkor egy delegált csapat átnézi a fennmaradó eltéréseket és a megfelelő adatokra javítják a leltáríven.

Blog

Cikkek és újdonságok
leltározás témával kapcsolatban

Legyen naprakész, olvassa aktuális híreinket, cikkeinket és interjúinkat az ügyviteli szoftverek világából!

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!