Tárhelyek és polcok

Tárhelyek és polcok

A rendszerben felvezetett tárhelyek listázása az Készletkezelés/Tárhelyek és polcok menüpontban történik. A listában elérhetőek ezen rekordok nevei. A lista fejléce alatt az első sorban csak szövegmezők vannak, ezek segítségével tudunk szűrni. A kívánt helyre beírva a keresendő kifejezést, vagy értéket a Szűrés gombra kell kattintanunk. Ekkor csak azokat a sorokat listázza a rendszer, amelyek a szűrés feltételeinek megfelelnek.

Egyszerre több oszlopban is megadhatunk szűrési feltételeket, ekkor azok kerülnek listázásra, amelyek minden feltételnek egyszerre felelnek meg. A szűkítés megszüntetéséhez minden paramétert törölnünk kell a szövegmezőkből, illetve a legördülő menüket is üres állapotra kell állítanunk, és ismét a Szűrés gombra kell kattintanunk.

helykod-lista.jpg

Új Tárhely hozzáadása

A rendszer lehetőséget ad arra, hogy manuálisan, belülről is felvihessünk rekordokat. Ehhez a felső részben található Új hozzáadása gombra kell kattintanunk. Ekkor egy form töltődik be. A kitöltése során a csillagozott részeket kell kötelezően kitöltenünk. Az adatok felvitelének végeztével a Mentés gombra kattintva tudunk létrehozni a rendszerben új bizonylatot. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Sok esetben problémát jelenthet a raktári helykódok leképzése, ezért készítettünk egy ábrát az alábbiakban mely segítségül szolgálhat a raktárunk helykódjainak logikai meghatározásához.


Tárhely adatainak módosítása

A rekord adatainak módosításához kattintsunk az adott tétel nevére, majd a megnyitás gombra. Ekkor ugyanaz a form jelenik meg, amely az új hozzáadásánál is, ekkor a már megadott adatok fognak betöltődni. Ezen adatok átírhatóak, arra azonban vigyáznunk kell, hogy a csillaggal jelölt soroknak a mentéskor mindenképpen kell adatot tartalmazniuk. Az adatok módosításának végeztével a Mentés gombra kattintva jön létre a rendszerben a megváltoztatott bizonylat. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

tarhely-modositas.jpg

Tárhely törlése

Jelöljünk ki egy sort, majd a törlés gombra kattintva töröljük a rekordot a listából. Ekkor az adott elem véglegesen kikerül a rendszerből, visszaállítására nincs módunk, így nagyon körültekintően kell végrehajtanunk!
Video blog

Tárhelyek és polcok videók a szoftver használatához

Videókkal segítünk a fejlődésben, igyekszünk ügyfeleink részére a lehető legnagyobb tudásanyagot biztosítani a vállalkozásuk sikerre vezetéséhez.

Elérhetőségeink Regisztráció készítése

* Minden regisztrációhoz 10 napos ingyenes próba időszakot biztosítunk

Logzi

Helykódok rögzítése és kialakítása az ügyviteli rendszerben - Logzi

Tárhelyek és polcok témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a tárhelyek és polcok témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Igen, a szoftverünkben a Készletkezelés / Tárhelyek és polcok menüpontban lehetőség van helykódok rögzítésére. Minden helykódhoz tartozik egy telephely, ahol a helykód fizikailag található illetve egy vonalkód ami alapján adatgyűjtővel fel lehet gyorsítani a raktári folyamatokat.

A helykód vagy másnéven tárhely kód készítése egyszerű, minden rekord esetében meg kell adni a telephelyet, majd a sort, oszlopot és polcot amiből össze áll a tárhely vonalkód.
Például van egy "A telephely" aminek az ötödik sorában, a harmadik oszlopon a második polcot szeretnénk elkészíteni, amiből a vonalkód így fog kinézni: A-5-3-2

Fontos, hogy a helykódok ne csak vonalkód formájában legyenek felírva hanem szabad szemmel is látható legyen. Ezen kívül célszerű olyan címke alapanyagot választani ami időtálló és jó ragasztó felülettel van ellátva. Ilyen például a műanyag címke, amit hő szublimációs eljárással célszerű nyomtatni ezáltal időtálló és jól kivehető nyomatot fogunk kapni. Méretben pedig érdemes a lehető legnagyobbat választani, például 200*60 mm -es címke, ami már 4-5 méterről is kivehető szabadszemmel, illetve olvasható adatgyűjtő segítségével.

Software Development Kit

Lenyűgöző, igaz? Vágjunk bele!

Kapacsold össze webshop-ot, gyártási rendszered vagy bármilyen sziget rendszered a Logzi API interfészével és kezeld egyhelyen adataid.

  • Tarts karban adataid
  • Dolgozz csapatban

Tárhely

GET /store_locality/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Tárhely lista

GET /store_locality/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id01
list_condition0
store_id00
barcodeexample0
nameexample0
barcode_or_nameexample0
date_update_fromYYYY-MM-DD0
list_offset01
list_count00


Példa

{
	"language_id": 0,
"list_condition": {
"store_id":0,
"barcode":example,
"name":example,
"barcode_or_name":example,
"date_update_from":YYYY-MM-DD,
},
"list_offset": 0,
"list_count": 0,
}

Tárhely mentés

POST /store_locality/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id00
company_id01
company_user_id01
nameexample1
store_id01
barcodeexample1
locality_colexample0
locality_rowexample0
locality_floorexample0


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"company_id":0,
"company_user_id":0,
"name":example,
"store_id":0,
"barcode":example,
"locality_col":example,
"locality_row":example,
"locality_floor":example,
},
}

Tárhely törlés

POST /store_locality/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
receipt_id01


Példa

{
	"data": {
"receipt_id":0,
},
}

Tárhely letöltés

GET /store_locality/download

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
file_typestore-locality-label1
receipt_id00
language_id01
template_id01


Példa

{
	"file_type": store-locality-label,
"receipt_id": 0,
"language_id": 0,
"template_id": 0,
}

Blog

Cikkek és újdonságok
tárhelyek és polcok témával kapcsolatban

Legyen naprakész, olvassa aktuális híreinket, cikkeinket és interjúinkat az ügyviteli szoftverek világából!

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!