Raktári bevét

A raktári bevét azoknak a termékeknek a mennyisége, amelyeket a raktárba érkeztetnek és a készletezésre kerültek. Ilyen lehet például egy beérkező szállítmány vagy egy vonalkódos átvételi folyamat végeredménye.

Tovább

Raktári kiadás

A raktári kiadás a raktárból kikerülő áruk, termékek mennyiségét jelenti amely kivezetésre kerül a készletértékből. Ilyen lehet például egy megrendelés teljesítése, vagy egy árukiadási folyamat végeredménye.

Tovább

Leltározás

A funkció lehetővé teszi a készlet számlálását és ellenőrzését, segít az összes termék és az azokhoz kapcsolódó készlet információk gyors és hatékony rögzítésében, illetve kezelésében.

Tovább

Vonalkód gyűjtő

Beérkező termékeidet átveheted és kiadhatod a rendeléseket vonalkód gyűjtő segítségével

Tovább

Raktárkészlet

Termékeink készleteik kérdezhetjük le, fizikai, foglalt és beérkező készletek

Tovább

Készlet történet

Raktári bevét és kiadások tételes listája, a termékek készlet története

Tovább

Raktárak és telephelyek

Vállalkozásod telephelyei, melyekhez a raktári mozgásokat készítheted el

Tovább

Tárhelyek és polcok

Telephelyenként kialakíthado a helykódokat, tárhelyeket és polcokat

Tovább

Raklapok és konténerek

Lehetősged van termékeidet csoportban kezelni, palettán vagy konténerben

Tovább

Készletkezelés témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a készletkezelés témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

A raktárban található termékek mennyiségének hatékony nyomon követése fontos a hatékony és hatékony raktárkezelés érdekében. Vonalkódos rendszer segítségével, amely lehetővé teszi a termékek azonosítását és nyomon követését. A termékeket ellátjuk vonalkódokkal, amelyeket egy vonalkódolvasóval olvashatóak. Ez lehetővé teszi a termékek mennyiségének gyors és hatékony nyomon követését. Az RFID rendszer (Radio Frequency Identification) hasonló az klasszikus vonalkódos rendszerhez, de kiaknázhatjuk a hatótávolságban rejlő előnyt, mely lehetővé teszi a termékek nyomon követését a raktáron belül, anélkül hogy azokat közvetlenül látni kellene. Az adatgyűjtő rendszerek, lehetővé teszik a termékek mennyiségének automatikus nyomon követését és frissítését, ezáltal automatikusan frissíti a raktárkészletet, amikor új termékek érkeznek, vagy amikor valamilyen terméket kiválasztanak a raktárból.

A készletmozgások követhetőek automatizált készletnyilvántartó rendszerek segítségével, amelyek naprakész információkat nyújtanak a termékek mennyiségéről és helyéről. A megfelelő tervezéssel és előrejelzéssel lehet biztosítani a termékek rendelkezésre állását, míg a készletszint figyelése és az időben történő újrarendelés elkerüli a túlkészletezést. A készletek rotációja és az értékesítési trendek figyelemmel kísérése szintén segíthet a készletek hatékony kezelésében. Az automatikus riasztások és a manuális készletellenőrzések pedig a szükséges beavatkozásokat segítik elő időben.

A készletkezelő folyamatok automatizálására számos lehetőség áll rendelkezésre, mint például a vonalkódolvasás, RFID technológia, automatikus adatrögzítő rendszerek, raktárirányító szoftverek, és az AI-alapú készletoptimalizáló eszközök. Az automatizáció csökkenti az emberi hibák lehetőségét, és javítja a hatékonyságot a készletek és a raktárkezelés területén. Az automatikus riasztások és az intelligens beosztási algoritmusok segítségével a készletek hatékonyan mozgathatók, ezálltal időt és pénzt takarítanak meg a vállalkozások. Az automatizált készletkezelés lehetővé teszi a valós idejű adatok elemzését és azonnali intézkedések meghozatalát, amely hozzájárul a hatékonyabb működéshez és a csökkentett költségekhez.

Az azonnali reakció az új megrendelésekre és a vevői igényekre részben a hatékony készletkezelési stratégiáktól függ, mint például a gyors beérkezésű rendelések, a szállítási idők csökkentése és a készletek optimális szintjének fenntartása. A valós idejű adatok elemzése és az AI-alapú előrejelzések alkalmazása lehetővé teszik a kereslet előrejelzését, a kapacitás és a készlet optimalizálást, amelyek segítségével azonnal reagálni lehet az új igényekre. Az automatizált készletkezelés, a raktárirányító szoftverek és a valós idejű követési rendszerek segítenek azonnali intézkedéseket hozni a készletek mozgatásával és azok hatékonyabb felhasználásával. Az ügyfélszolgálatot és az értékesítési csapatokat megfelelő képzéssel fel lehet készíteni azonnali reakcióra a vevői igényekre.

A készletszámlálás megbízható és hatékony elvégzése érdekében számos módszer áll rendelkezésre, mint például a vonalkódolvasás, RFID technológia és az automatizált készletnyilvántartó rendszerek. A leltározás előkészítése és megfelelő tervezése, mint például a raktár(ak) részleges lezárása, a termékek előzetes csoportosítása és a szükséges eszközök előkészítése, elősegíti a hatékony készletszámlálást. A rendszeres, időzített számlálások segítenek elkerülni a készletszintek alá csökkentését, és az automatikus riasztások figyelmeztetnek a szükséges beavatkozásokra, amelyek segítségével azonnal újrarendelhetők a termékek. Az adatok rendszeres ellenőrzése, az adatok pontosságának és az adatbázis frissítésének biztosítása szintén kulcsfontosságú a megbízható készletszámlálás és hatékony készletkezelés szempontjából.

Az optimális raktártér tervezéséhez és használatához számos tényezőt kell figyelembe venni, mint például a termékek mérete, mennyisége és forgalmazási sebessége. Az automatizált raktárirányító rendszerek, a polcrendszer és a helymeghatározó rendszerek használata segíti a hatékony raktározást. Az áruvédelmi előírások és biztonsági előírások betartása szintén fontos szempont. Az adatok alapján történő elemzés, mint például a termék forgalmazási sebességének és az előrejelzéseknek a figyelembevétele, szintén kulcsfontosságú az optimális raktártér tervezése és használata szempontjából. A rugalmas raktártervezés és a rugalmas elrendezés lehetővé teszi a változó készletszintekhez történő alkalmazkodást és a hatékony raktározást.

Vonalkód gyűjtő alkalmazás a raktárkezelő rendszerhez

Próbáld ki alap rendszerünket és ha szimpatikus fejleszd a vállalkozásod vonalkódra épülő Logzi Picklist alkalmazásunk segítségével.

A vonalkódos készletkezelés az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a vállalkozások átláthatóan kezeljék a készleteiket és minimalizálják a készletveszteségeket. A Logzi felhő alapú szoftver, amely támogatja a vonalkódos készletkezelést, így a felhasználók könnyedén nyomon követhetik a termékek mozgását a raktárakban, üzletekben és az online boltban egyaránt.

A vonalkódos készletkezelés előnyei között szerepel:

  • az emberi hibák minimalizálása
  • a pontosabb készletnyilvántartás
  • a raktárkészlet hatékonyabb kezelése
  • a termékek pontosabb azonosíthatósága
  • a raktári mozgások valós időben türténő követése

Az android rendszerre készült kiegészítő alkalmazás még hatékonyabbá teszi a vonalkódos készletkezelést. Az alkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén beolvashatják a vonalkódot a termékekről, majd egyszerűen kezelhetik azokat a felhő alapú rendszeren keresztül. Az alkalmazásban található funkciók közé tartozik a termékadatok megtekintése, módosítása, valamint az helykódok és a paletták kezelése.

Az android-os készletkezelést segítő kiegészítő alkalmazás a felhő alapú rendszerrel szorosan integrált, így a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a készletük adataihoz szinte valós időben. Az alkalmazás könnyen használható, így az megkönnyíti a felhasználóknak a munkavégzést, akár az üzletben vagy akár a raktárban.

Vonalkódos raktárkészlet kezelő rendszer
Raktár program

Analizáljuk raktári adatainkat

A készletkezelés kulcsfontosságú szerepet játszik a sikeres üzleti működésben, különösen akkor, ha egy vállalkozás raktározással foglalkozik. Azonban a készletkezelés önmagában nem elegendő. Ahhoz, hogy a vállalkozás hatékonyan működjön és versenyképes legyen, a raktári statisztikák követése és az aktuális raktárkészlet értékének figyelemmel kísérése is rendkívül fontos.

A raktári statisztikák követése lehetővé teszi a raktárkészlet kezelő számára, hogy pontosan nyomon kövesse a raktári telítettségi állapotot. A raktári telítettségi állapot azt mutatja meg, hogy a raktárban mennyi termék található az összes rendelkezésre álló helyhez viszonyítva. Ez lehetővé teszi a raktárkészlet kezelő számára, hogy előrejelezze, mikor lesz szükség további raktárhelyre, illetve mikor érdemes árcsökkentést alkalmazni az adott termékekre annak érdekében, hogy a termékek mozgása és forgalma fellendüljön.

A hatékony raktárkezelés alapja az, hogy mindig nyomon követjük a raktárkészlet mozgását, valamint hogy tisztában legyünk a raktár telítettségi állapotával és az áruk értékével. Azok a vállalkozások, amelyek nem figyelnek oda ezekre az adatokra, könnyen elveszíthetik a raktárkészletüket, amely jelentős anyagi veszteséggel járhat.

Fedezd fel a Logzi vállalatirányítási rendszert

A Logzi vállalatirányítási rendszer a legmodernebb technológiákat használva segíti a vállalatokat abban, hogy hatékonyabban irányítsák üzleti folyamataikat. Az intuitív felületnek köszönhetően a felhasználók könnyedén elsajátíthatják a rendszer használatát, és hatékonyan használhatják a rendszer által nyújtott funkciókat.

Blog

Cikkek és újdonságok
készletkezelés témával kapcsolatban

Legyen naprakész, olvassa aktuális híreinket, cikkeinket és interjúinkat az ügyviteli szoftverek világából!

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!