Számlázás

Számlázás

A rendszerben felvezetett bizonylatok listázása az Értékesítés/Számlázás menüpontban történik. A partner nevén kívül, a bizonylat dátuma, érvényessége és sorszáma található itt. A lista fejléce alatt az első sorban csak szövegmezők vannak, ezek segítségével tudunk szűrni a bizonylatokra. A kívánt helyre beírva a keresendő kifejezést, vagy értéket a Szűrés gombra kell kattintanunk. Ekkor csak azokat a sorokat listázza a rendszer, amelyek a szűrés feltételeinek megfelelnek.

Egyszerre több oszlopban is megadhatunk szűrési feltételeket, ekkor azok kerülnek listázásra, amelyek minden feltételnek egyszerre felelnek meg. A szűkítés megszüntetéséhez minden paramétert törölnünk kell a szövegmezőkből, illetve a legördülő menüket is üres állapotra kell állítanunk, és ismét a Szűrés gombra kell kattintanunk.

Új számla hozzáadása

A rendszer lehetőséget ad arra, hogy manuálisan, belülről is felvihessünk bizonylatot. Ehhez a felső részben található Új hozzáadása gombra kell kattintanunk. Ekkor egy form töltődik be. A kitöltése során a csillagozott részeket kell kötelezően kitöltenünk. Az form alján beállíthatjuk sok egyéb paraméter mellett, hogy melyik partnerrel, kapcsolattartóval milyen időszakban állítjuk ki a bizonylatot.

A felső alap form elemek alatta lévő paneleknek egyéb kapcsolódó információkat adtunk meg. Ezekben opcionálisan új termékeket, ügyfél és belső megjegyzéseket tudunk rögzíteni. Az adatok felvitelének végeztével a Mentés gombra kattintva tudunk létrehozni a rendszerben új bizonylatot. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Számla adatainak módosítása

A bizonylat adatainak módosításához kattintsunk az adott tétel nevére, majd a megnyitás gombra. Ekkor ugyanaz a form jelenik meg, amely az új hozzáadásánál is, ekkor a már megadott adatok fognak betöltődni. Ezen adatok átírhatóak, arra azonban vigyáznunk kell, hogy a csillaggal jelölt soroknak a mentéskor mindenképpen kell adatot tartalmazniuk. Az adatok módosításának végeztével a Mentés gombra kattintva jön létre a rendszerben a megváltoztatott bizonylat. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Számla törlése

Jelöljünk ki egy sort, majd a törlés gombra kattintva töröljük a bizonylatot a listából. Ekkor az adott elem véglegesen kikerül a rendszerből, visszaállítására nincs módunk, így nagyon körültekintően kell végrehajtanunk!

Számla lezárása

Jelöljünk ki egy sort, majd a lezárás gombra kattintva véglegesítsük a bizonylatot. Ekkor az adott elem véglegesen lezárásra kerül a rendszerben, visszaállítására nincs módunk, így nagyon körültekintően kell végrehajtanunk!
Video blog

Számlázás videók a szoftver használatához

Videókkal segítünk a fejlődésben, igyekszünk ügyfeleink részére a lehető legnagyobb tudásanyagot biztosítani a vállalkozásuk sikerre vezetéséhez.

Elérhetőségeink Regisztráció készítése

* Minden regisztrációhoz 10 napos ingyenes próba időszakot biztosítunk

Logzi

Számla készítés, számla kiállítás - Logzi

Számlázás témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a számlázás témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Igen, minden magyar vállalkozás által kiállított számlán kötelező a vevő adószámát feltűntetni, kivételt képeznek a magánszemélyek.

Minden csomagunkban szabadon megadható egy alapértelmezett pénznem. Ezen kívül szabadon bármennyi pénznem felvehető, az árfolyamot mindig az alapdevizához képest kérdezi a program, automatikusan.

Minden felvett devizában képes a program, limitáció nélkül számlát kiállítani.

A rendszer beállítások menüben megadható minden fizetési módhoz saját deviza kerekítési szabály. Ezekkel a szabályokkal tudjuk kontrollálni az eltérő pénznemek, eltérő kerekítési szabályait. Például Forint-os számla esetén, ha kézpénzes a fizetési mód 0 tizedesre és 5 forintra kerekítünk, átutaláskor pedig 0 tizedesre kerekítünk. Euró esetében minden esetben a kerekítés 2 tizedes.

Az MNB határozza meg a napi árfolyamot, viszont ezt csak pontban délben frissítik. Így a 24 órás árfolyam mindig déltől másnap délig érvényes.

Erre két eltérő lehetőséget is biztosítunk. Az első a legegyszerűbb, keressünk meg a Beállítások / Rendszer beállítások / Pénztárak menüpontot és vegyük fel, vagy módosítsuk a pénztárunk bankszámlaszámát.
A másik lehetőség akkor lehet hasznos ha több bankszámlaszámunk is van, ugyancsak a Beállítások / Rendszer beállítások menüpont kell, de itt a Bizonylat nyomtatási képeket kell kiválasztani és ott megkeresni a számla nyomtatási képét. Itt statikus szövegként megadhatjuk a feltüntetni kívánt bankszámlaszámokat.

Nem! A számla sorszámnak egyedinek és sorfolytonosnak kell lennie, ezt törvény határozza meg.

Igen, a Logzi szoftver számlázó modulja lehetőséget ad proforma számla vagy másnéven díjbekérő számla készítésére. Ezek a számlák külön sorszámon futnak, nem minősülnek adóügyi bizonylatnak, így a könyvelésnek sem része. Az utalás beérkezése után előleg számlát kell kiállítani, ami viszont már jelentésre kerül a NAV online rendszerébe.

Igen, ki lehet állítani előleg számlát a Logzi vállalatirányítási rendszerrel.

Igen, a Logzi ügyviteli szoftver minden számlázással kapcsolatos szabálynak megfelel, például Online NAV jelentéssel és sok egyéb hasznos funkcióval rendelkezik ilyen tekintetben. Sőt nem csak a számlázással kapcsolatos jogszabályokat követjük, hanem az egyéb magyarországi szabályokat is melyek az ügyvitelhez kapcsolódnak.

Blog

Cikkek és újdonságok
számlázás témával kapcsolatban

Legyen naprakész, olvassa aktuális híreinket, cikkeinket és interjúinkat az ügyviteli szoftverek világából!

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!