Partnertörzs

Partnertörzs lista

A partnerek listáját a Főoldalról a Törzsadatok/Partnertörzs menüponton belül érjük el, ha a Lista gombra kattintunk:

partnertörzs, menü, lista


Ezt követően a rendszerben a már mentett partnerek listája jelenik meg az alábbi módon:

partnertörzs lista

A lista nézetben felül a lapváltó gombokat találjuk (Műveletek, Keresés, Nézet és elrendezés), alatta az adott rekordok kezeléséhez elérhető funkciógombok láthatók (Új, Megnyitás, Törlés, Importálás, Export). Egy oldalon alapértelmezetten összesen 10 partnert látunk a listában egyszerre ABC sorrendben. Az oldalak között a jobb alsó számozott gombsorral tudunk lépkedni.

Partnertörzs lista / Nézet és elrendezés

Van lehetőségünk a lista nézet testreszabására is, a Nézet és elrendezés lapon.

partnertörzs nézet menü


Az Oszlopok gombra kattintva a felugró ablakban kiválaszthatjuk, hogy mely oszlopokat szeretnénk megjeleníteni és akár a sorrenden is változtathatunk:

partnertörzs elrendezés

Alapértelmezetten minden oszlopot megjelenít a rendszer és a mellékelt képen ezért láthatóan a jelölő négyzetekből hiányoznak az Aktív jelzések. Amennyiben szeretnénk módosítani az alapértelmezett beállításon, jelöljük be a szükséges oszlopok melletti Aktív jelölőnégyzeteket és a megnevezések mellett balra található nyílon lenyomva tartva a bal egérgombot drag & drop technikával rendezzük át igény szerint az oszlopokat.

Például az alábbi módon:

lista szerkesztve

Ha készen vagyunk, kattintsunk a Mentés gombra. A rendszer „A mentés sikerült!” üzenettel jelzi vissza amennyiben az oszlopok testreszabása sikeres volt. Ezt követően már a testreszabott nézetben jelenik meg a partnerek listája:

Oszlopok rendezve

Van lehetőségünk még módosítani a Sorok és a Rendezés gombra kattintva a megjelenített sorok számát, illetve a rendezés szempontját.

Sorok számának módosítása:

sorok száma

Ki tudjuk választani, hogy 10, 25 vagy 50 sort jelenítsen meg a rendszer.

Rendezési szempontok módosítása:

rendezés változtatása

Ki tudjuk választani, hogy mely oszlop szerint rendezve, illetve, hogy növekvő (szövegnél ABC szerint) vagy csökkenő sorrendben szeretnénk megjeleníteni a sorokat.

A Műveletek lapon lehetőségünk nyílik a partnertörzs legmélyebb menedzselésére is, így tudunk törölni, meg tudjuk nyitni az adott partnerhez rögzített adatokat, illetve tudunk importálni/exportálni is partner adatokat.

Partnertörzs lista / Keresés és találatok szűkítése

A partnerek közötti szűrésre a Keresés lapon van lehetőségünk. A keresési paraméterek egyesével is megadhatók, ebben az esetben azok a találatok fognak megjelenni, amelyekre igaz az adott szűrési paraméter. Tudunk akár több feltétel alapján is keresést/szűrést indítani, olyankor az összes feltételnek eleget tevő rekordok jelennek meg.

partnertörzs keresés


A keresést a szöveges mezőkben az Enter billentyű lenyomásával és a Keresés gombra kattintáskor is el tudjuk indítani, amennyiben a legördülő menü van kiválasztva aktív mezőként, abban az esetben a Keresés gombra kattintáskor indul el a keresés. Miután a rendszer befejezte a keresést, az oldal frissül és megjelennek az adott feltételeknek megfelelő rekordok.

Példa: szeretnénk listázni a viszonteladókat.

partnertörzs szűkítés viszonteladó

A Típus mezőnél kiválasztjuk a Viszonteladó paramétert, majd rákattintunk a Keresés gombra.

Eredmény:

keresés eredménye

Látjuk, hogy ebben az esetben csak a TESCO-GLOBAL Zrt. jelent meg a Műveletek lapon, ugyanis ez a cég az egyetlen, aki viszonteladói szerződéssel rendelkezik ebben az adatbázisban.

A szükséges sorra kattintva elérhetővé válik a Megnyitás és a Törlés gomb.

Partnertörzs adatlap

A kiválasztott partner adatainak áttekintéséhez kattintson a Megnyitás gombra, ezt követően a partner adatai egy új lapon megjelennek:

adatlap

A megnyitott partner adatait a Műveletek lapon átnézhetjük, akár módosíthatjuk is.

Partnerekhez rögzíthető adatok:

 • Partner cégnév (vagy magánszemély esetén a név)
 • Bankszámlaszám
 • Regisztrációs szám (cégjegyzék)
 • Típus
 • Jogi személy típus
 • Adószám
 • Nemzetközi adószám
 • Fizetési móm
 • Hitelkeret, kintlévőségi limit
 • IBAN
 • SWIFT

A felsorolásban említett paraméterek mellett természetesen más információkat is tárolnunk kell, ilyenek az ügyintézők, a partner címe(i), beállítások, pénzügy adatok, fájlok.

Partner beállítások

A Beállítások menüpontban megadhatjuk a partner kódot, kapcsolattartó munkatársat, központ e-mail címet, illetve az app name id-t.

beállítások

A Pénzügyi adatok menüpontban könyveléssel kapcsolatos paramétereket adhatunk meg:

pénzügyi adatok

A Fájlok menüpontban pedig a kiválasztott partnerhez feltöltött fájlokat (például számlák, szerződések, e-mailek) tekinthetjük meg:
kapcsolódó fájlok

Partner lekérdezések

A Lekérdezések menüpontra kattintva le tudjuk kérni az adott partnerhez tartozó:

 • Vevői rendeléseket
 • Vevői elküldött ajánlatokat
 • Vevői számlákat
 • Ügyfél kapcsolatot
 • Bejövő kiegyenlítéseket
 • Vevőforgalmi listát


vevői lekérdezések


Partnertörzs adatlap / Ügyintéző

Ebben a menüben listaszerűen az ügyintézők nevét, megszólítását, e-mail címét, telefonszámát, fax számát láthatjuk. Amennyiben szükséges, ebben a menüben tudunk akár új ügyintézőt rögzíteni, tudjuk módosítani a már meglévő ügyintézők adatait és van lehetőségünk törölni is.

Partner ügyintéző hozzáadása:

Kattintson az Új gombra egy új ügyintéző hozzáadásához.

ügyintéző adatlap

Ezt követően egy új ablakban megjelenik egy űrlap, amelyben megadhatjuk a már fent felsorolt adatokat és a beosztást.
Fontos: az e-mail címet ellenőrizzük le, hogy biztosan helyesen adtuk meg, ugyanis rosszul megadott adatok esetén a rendszerből elküldött ajánlatokat, kiállított számlákat is a hibás e-mail címre küldi.

Amennyiben megadtuk az adatokat és megbizonyosodtunk arról, hogy a valóságnak megfelelnek, kattintsunk a Hozzáadás gombra. Amennyiben mégsem szeretnénk új ügyintézőt felvinni a rendszerbe, vagy esetleg hiányosak az információink, abban az esetben a Bezárás vagy a jobb felső sarokban található X-re kattintva megszakíthatjuk a folyamatot.

A rendszer lehetőséget ad arra, hogy manuálisan, belülről is felvihessünk partnereket. Ehhez a bal felső részben található Új hozzáadása gombra kell kattintanunk. Ekkor egy form töltődik be. A kitöltése során a csillagozott részeket kell kötelezően kitöltenünk. Az form alján beállíthatjuk sok egyéb paraméter mellett, hogy melyik vásárlói csoportba tartozzon, illetve azt is, hogy állapota engedélyezett legyen-e.

A felső alap form elemek alatta lévő paneleknek egyéb kapcsolódó információkat adtunk meg. Ezekben új kapcsolattartókat, és címeket tudunk rögzíteni. Az adatok felvitelének végeztével a Mentés gombra kattintva tudunk létrehozni a rendszerben új partnert. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Partnertörzs adatlap / Cím

A partner címeinek megtekintéséhez kattintson a Partner címek menüpontra.

Itt a partner ügyintézők listájához hasonlóan egy listakezelőben jeleníti meg a szoftver a partnerhez rögzített címeket.

partner címek

Az Új gombra kattintva új címeket vihetünk fel:

partner cím

Itt meg kell adnunk a cím jellegét (tehát szállítási vagy számlázási, vagy számlázási és szállítási címet rögzítünk), az országot, az irányítószámot (az irányítószám alapján a várost a rendszer automatikusan beilleszti, ha magyar településről van szó), a közterület nevét és jellegét, illetve a házszámot. A többi paraméter (épület, lépcsőház, emelet, ajtó, kerület) opcionális.

Amennyiben végeztünk, kattintsunk a Hozzáadás gombra.
Amennyiben mégsem szeretnék az új címet rögzíteni, válasszuk ki a Bezárás gombot.

Egy sort kiválasztva a listából, majd a Megnyitás gombra kattintva szerkeszteni tudjuk a kiválasztott rekord adatait:

cím minta

Ha elvégeztük a szükséges módosításokat, kattintsunk itt is a Hozzáadás gombra.

Kiválasztva egy címet a listában a Törlés gombra kattintva törölni tudjuk a kiválasztott rekordot.

Partnerek importálása

A partnereket lehetőség van tömegesen is a rendszerbe importálni. Ennek segítségével pár kattintással lehet minden eddigi partnereket a rendszerbe juttatni. Ehhez a Partnertörzs oldalán kattintsunk a jobb felső részben található "Import" gombra.

Mint minden importálásnál, itt is adott formátumra kell hoznunk az adatokat. Mivel ezek szinte mindegyike szöveges, és ember által feldolgozható, érthető adatokból állnak, ezek kitöltése nem bonyolult.
Video blog

Partnertörzs videók a szoftver használatához

Videókkal segítünk a fejlődésben, igyekszünk ügyfeleink részére a lehető legnagyobb tudásanyagot biztosítani a vállalkozásuk sikerre vezetéséhez.

Elérhetőségeink Regisztráció készítése

* Minden regisztrációhoz 10 napos ingyenes próba időszakot biztosítunk

Logzi

Partner rögzítés az ügyviteli rendszerben - Logzi

Partnertörzs témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a partnertörzs témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Nem! Magyarországi vállalkozás esetén csak a Magyarországi vállalkozási formákhoz szükséges adószámot rögzíteni. A külföldi partnereinkhez Nemzetközi, Uniós tagállamok esetén pedig EU-s adószámot kell megadni. Magánszemélyes esetén nincs szükség adószám kitöltésére!

A hitelkeret/kintlévőségi limithez megadott értékkel számol a vállalatirányítási szoftver, amely az alapértelmezett devizára vonatkozik minden esetben. Ez nem azt jelenti, hogy csak alapértelmezett devizában állítható ki számla/szállítólevél, hanem azt hogy a limit értéke adott árfolyamon átváltva került megállapításra, jelzésre.
Ha egy partnerünk elérte a kredit limitet a rendszer a beépített szabályok alapján jelzi de nem blokkolja például a számla kiállítását.

Minden partnerünkhöz megadható egy fizetési mód, amely a beállításokban felvett fizetési módok közül válaszható ki. Ez a kiválasztott érték határozza meg a partnerünk alapértelmezett fizetési módját, amelyet a rendszer a bizonylatokon automatikusan beállítja alapértelmezett értékre.

Igen, a rendszerbeállítások között lehetőség van a partner típusok bővítésére. Alapértelmezetten a rendszer úgy telepíti fel az adatbázist, hogy rendelkezik 5 rekorddal, melyek nagy százalékban elegendőek az ügyfeleink részére.

A bankszámlaszám, iban és swift azonosítókat nem kötelező megadni a rendszerben, de ezen banki adatok töltéséből a rendszer állandó használata mellett nagy előnyünk származhat. Ilyen előny lehet például Banki tranzakciók behúzása esetén, az automatikus számla kiegyenlítés, illetve a tartozások, követelések nyomon követése. Ezért minden esetében célszerű a partnerhez tartozó banki adatokat tölteni, mert gyorsítja és egyszerűvé teszi a későbbi munkánkat ahol banki adatokat kell partnerrel párosítani.

Ha partnerünk már használja a Logzi rendszert akkor automatikusan lehet adatokat cserélni. Erre az egyik leginkább használt funkció a rendelések feladása, míg nálunk szállítói rendelésként kerül rögzítésre egy beszerzés addig (ha automatikusan átadjuk a rendelést) a tényleges beszállító partnerünknél a vevői rendelésekbe kerül rögzítésre. Ez a funkció a kis és nagykereskedések közti adatkapcsolatra is megoldást biztosít.

Software Development Kit

Lenyűgöző, igaz? Vágjunk bele!

Kapacsold össze webshop-ot, gyártási rendszered vagy bármilyen sziget rendszered a Logzi API interfészével és kezeld egyhelyen adataid.

 • Tarts karban adataid
 • Dolgozz csapatban

Partner cím típus

GET /partner_address_type/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id00
language_id00


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Partner cím típus lista

GET /partner_address_type/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id00


Példa

{
	"language_id": 0,
}

Partner cím típus mentés

POST /partner_address_type/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data0
id00
name_keyexample0
dataexample0
language_id00


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"name_key":example,
"data":example,
"language_id":0,
},
}

Partner cím típus törlés

POST /partner_address_type/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id00


Példa

{
	"id": 0,
}

Partner cím típus lista (összes)

GET /partner_address_type/get_all

Partner cím státusz

GET /partner_address_status/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01
language_id01


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Partner cím státusz lista

GET /partner_address_status/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id01


Példa

{
	"language_id": 0,
}

Partner cím

GET /partner_address/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01
language_id01


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Partner cím lista

GET /partner_address/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
list_condition0
partner_id00
partner_address_status_id00
partner_address_status_id_in(0,0..)0
language_id01


Példa

{
	"list_condition": {
"partner_id":0,
"partner_address_status_id":0,
"partner_address_status_id_in":(0,0..),
},
"language_id": 0,
}

Partner cím mentés

POST /partner_address/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id00
remove01
partner_id01
country_id01
zipexample1
cityexample1
addressexample1
address_type_id01
address_building00
address_door00
address_floor00
address_number00
address_stairwell00
district00
partner_address_status_id01


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"remove":0,
"partner_id":0,
"country_id":0,
"zip":example,
"city":example,
"address":example,
"address_type_id":0,
"address_building":0,
"address_door":0,
"address_floor":0,
"address_number":0,
"address_stairwell":0,
"district":0,
"partner_address_status_id":0,
},
}

Partner cím törlés

POST /partner_address/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Partner típus

GET /partner_type/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01
language_id01


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Partner típus lista

GET /partner_type/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id01


Példa

{
	"language_id": 0,
}

Partner típus mentés

POST /partner_type/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id00
name_keyexample1
data[]kulcs érték pár, a kulcs a language_id-t jelöli, az érték a fordítást1


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"name_key":example,
"data[]":kulcs érték pár, a kulcs a language_id-t jelöli, az érték a fordítást,
},
}

Partner típus törlés

POST /partner_type/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Partner típus list (összes fordítás)

GET /partner_type/get_all

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Partner kapcsolattartó státusz

GET /partner_user_status/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01
language_id01


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Partner kapcsolattartó státusz lista

GET /partner_user_status/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id01


Példa

{
	"language_id": 0,
}

Partner kapcsolattartó

GET /partner_user/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id00
email00


Példa

{
	"id": 0,
"email": 0,
}

Partner kapcsolattartó list

GET /partner_user/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
list_condition0
partner_company_nameexample0
partner_id00
nameexample0
telephoneexample0
emailexample0
faxexample0
invocationexample0
list_offset01


Példa

{
	"list_condition": {
"partner_company_name":example,
"partner_id":0,
"name":example,
"telephone":example,
"email":example,
"fax":example,
"invocation":example,
},
"list_offset": 0,
}

Partner kapcsolattartó mentés

POST /partner_user/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id00
remove01
partner_id01
nameexample1
telephoneexample0
emailexample0
partner_user_status_id01
faxexample0
invocationexample0


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"remove":0,
"partner_id":0,
"name":example,
"telephone":example,
"email":example,
"partner_user_status_id":0,
"fax":example,
"invocation":example,
},
}

Partner kapcsolattartó törlés

POST /partner_user/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Partner

GET /partner/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id00
company_nameexample0


Példa

{
	"id": 0,
"company_name": example,
}

Partner lista

GET /partner/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
list_condition0
company_nameexample0
taxcodeexample0
company_user_id00
type_id00
paymod_id00
bank_accountexample0
list_offset01
list_count100


Példa

{
	"list_condition": {
"company_name":example,
"taxcode":example,
"company_user_id":0,
"type_id":0,
"paymod_id":0,
"bank_account":example,
},
"list_offset": 0,
"list_count": 10,
}

Partner lista (egyszerű)

GET /partner/list_light

Partner mentés

POST /partner/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id00
company_user_id01
enolve_id00
company_nameexample1
taxcodeexample0
taxcode_internationalexample0
bank_accountexample0
registration_numberexample0
ibanexample0
swiftexample0
paymod_id01
pay_limit01
type_id01
legal_entity_type_id00
language_id00
loss_reasonexample0
relationship_id00
satisfaction_id00
source_id00
user[]0
id00
remove01
nameexample1
telephoneexample0
emailexample0
partner_user_status_id01
faxexample0
invocationexample0
address[]0
id00
remove01
country_id01
zipexample1
cityexample1
addressexample1
partner_address_type_id01
address_building00
address_door00
address_floor00
address_number00
address_stairwell00
districtexample0
partner_address_status_id01


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"company_user_id":0,
"enolve_id":0,
"company_name":example,
"taxcode":example,
"taxcode_international":example,
"bank_account":example,
"registration_number":example,
"iban":example,
"swift":example,
"paymod_id":0,
"pay_limit":0,
"type_id":0,
"legal_entity_type_id":0,
"language_id":0,
"loss_reason":example,
"relationship_id":0,
"satisfaction_id":0,
"source_id":0,
"user[]": {
"id":0,
"remove":0,
"name":example,
"telephone":example,
"email":example,
"partner_user_status_id":0,
"fax":example,
"invocation":example,
},
"address[]": {
"id":0,
"remove":0,
"country_id":0,
"zip":example,
"city":example,
"address":example,
"partner_address_type_id":0,
"address_building":0,
"address_door":0,
"address_floor":0,
"address_number":0,
"address_stairwell":0,
"district":example,
"partner_address_status_id":0,
},
},
}

Partner törlés

POST /partner/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id01


Példa

{
	"data": {
"id":0,
},
}

Partner statisztika

GET /partner/statistic

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!