Termékek

Terméktörzs lista

A termékek listáját úgy érjük el, hogy a Terméktörzs menüponton belül kiválasztjuk a Lista opciót. Ekkor a termékek listája jelenik meg. A listában alapértelmezetten megtaláljuk a termék nevét, gyártóját, kategóriáját, vtsz/szj számát, típusát:

A lista nézetben felül a lapváltó gombokat találjuk (Műveletek, Keresés, Nézet és elrendezés), alatta az adott rekordok kezeléséhez elérhető funkciógombok láthatók (Új, Megnyitás, Törlés, Importálás, Export, Árak lekérdezése, Készlet történet, Szériaszámok). Egy oldalon alapértelmezetten összesen 10 terméket látunk a listában egyszerre ABC sorrendben. Az oldalak között a jobb alsó számozott gombsorral tudunk lépkedni.

Terméktörzs adatlap / Paraméterek

Ebben a menüpontban meg tudjuk adni azt, hogy egy adott termékkategóriába tartozó termék esetén milyen plusz paraméterek jelenjenek meg a nyomtatási képen. A termék sémákat szabadon szerkeszthetjük.

Amennyiben az adott kategóriához még nincs létrehozva séma, létrehozhatunk egyet a „Termék sémákat” kiemelt szövegre kattintva:


Ezt követően a rendszer átirányít arra az oldalra, ahol a termék sémák listáját találjuk meg, pontosan a Beállítások/Rendszer beállítások/Termék sémák menüpontba:

Itt az Új gombra kattintva jeleníti meg a rendszer a formot ahol az alábbi adatok megadására van szükség:

 • Mező megnevezés (a szükséges plusz paraméter neve (pl. súly, űrtartalom, ceruza keménysége)
 • Mező típus (Szám, Szöveg vagy Logikai értéket szeretnénk tárolni ebben a mezőben)
 • Termék kategória (a termékkategória, amelyhez ezt a plusz paramétert rendelni szeretnénk)


A termék séma rögzítéséhez kattintsunk a Mentés gombra, az elvetéshez a Bezárás gombra kattintsunk.

Tehát példaként szeretnénk rögzíteni, hogy a ceruzánál a keménység 2B. Ehhez kitöltjük a fentiek szerint a formot, majd a Mentés gombra kattintunk.

Ezt követően lépjünk vissza a Terméktörzsbe és keressük meg a Ceruza terméket, majd válasszuk ki a Paraméterek menüponton az alsó menüsorban.

Így elérhetővé vált a Keménység mező:


A paraméterekben hozzáadott mezők kitöltése nem kötelező.

Így egy adott kategóriához több mezőt is létrehozhatunk és csak az adott termékhez rögzíteni kívánt paramétert/paramétereket kell kitöltenünk.

Terméktörzs adatlap / Összetevők (csak ’Gyártásos’ típusú elemek rögzítésénél érhető el):

Gyártással készült termékek rögzítésére abban az esetben lehet szükségünk, amennyiben olyan rekord felvitelét szeretnénk elvégezni, amely több (akár kész) termékből áll.

Gyártással készült termék rögzítéséhez új termék létrehozásakor válasszuk ki a Típus paraméternél, hogy Gyártásos:


Ekkor elérhetővé válik az Összetevők menüpont az adatlap alatti menüsorban:


Az Új gombra kattintva új összetevőt vihetünk fel, amelyre kattintva az alábbi form töltődik be:

 • Cikkszám

Itt a rendszerben már létező cikkszámot választhatunk ki. Ebben a szöveges mezőben a gépelés megkezdésével a rendszer automatikusan elkezdi keresni a terméktörzsben azokat a termékeket, amelynek cikkszámában megtalálható a már begépelt karakterlánc.

 • Megnevezés

Ebben a mezőben a rendszer automatikusan kitölti az adatbázisban szereplő információk alapján a megnevezést

 • Mennyiség

Ebben a mezőben adhatjuk meg, hogy az adott termékben ebből az összetevőből milyen mennyiségre van szükségünk.

A rekord rögzítéséhez kattintsunk a Mentés gombra.

A mentés elvetéséhez kattintsunk a Bezárás gombra.

Ha végeztünk az szükséges összetevők felvitelével, az alábbi képernyő fog fogadni minket:


A listában bármely összetevő sorára kattintva elérhetővé válik a Megnyitás és Törlés gomb.

A Megnyitás gombra kattintva szerkeszthetjük az adott összetevőt.

A Törlés gombra kattintva eltávolíthatjuk termékünkből az adott sor tartalmát.

Terméktörzs lista / Nézet és elrendezés

A nézet elrendezésének testreszabására is van lehetőségünk a Nézet és elrendezés menüponton belül:  

Sorok gomb megnyomásakor meg tudjuk adni, hogy 10, 25 vagy 50 sor jelenjen meg a listázás alkalmával.

Rendezés gombra kattintva a felugró ablakban a rendezési szempontokat tudjuk megadni, amelyben kiválaszthatjuk azt, hogy mely oszlop adatai szerint szeretnénk rendezni a listánkat, illetve, hogy növekedő vagy csökkenő sorrendben. (szöveg típusú oszlop kiválasztásánál abc sorrend)

Az Oszlopok gombra kattintva kiválaszthatjuk, hogy mely oszlopok jelenjenek meg a listázás során.

Terméktörzs lista / Keresés

Keresni a listában a Keresés menüpontot kiválasztva van lehetőségünk. 

Itt tudunk keresést indítani egy-egy vagy akár több szűrési feltétel megadásával is:

Egy megadott feltétel esetén azokat a rekordokat jeleníti meg a rendszer, amely annak az adott feltételnek megfelel.

Például: szeretnék listázni a szolgáltatásokat. A Típus legördülő listában válasszuk ki a Szolgáltatás típust, majd kattintsunk a Keresés gombra a keresés elindításához. Eredményként azokat az adatsorokat fogjuk megkapni, amelyek a terméktörzsben a Szolgáltatás típus paraméterrel lettek rögzítve a rendszerben.

Több feltétel együttes megadásakor a rendszer azokra a találatokra szűr amelyek minden megadott feltételnek megfelelnek.

Például: szeretnénk listázni azokat az Aktív termékeket amikTermék típusúak és az Élelmiszer kategóriába esnek: 

Terméktörzs lista / Importálás

Termékek csoportos importálására is van lehetőség Excel fájlból a Lista menüponton belül az Importálás gombra kattintva:

A lenyíló menüben válasszuk ki az XLSX lehetőséget, ezt követően pedig az alábbi ablak jelenik majd meg:

Ebben az ablakban találja a feketével megjelölt részben a mintafájlt. A mintafájl segít abban, hogy átalakíthassuk akár egy már meglévő adatfájlunk (előző rendszerből exportált adatbázis). Vagy akár egy új termék listát is létrehozhatunk a mintafájlt segítségével, amely importálásra kész, ha a megadott formátum szabályait követjük.

Amennyiben készen vagyunk a logzi által használt sémájára való formázásokkal, a Fájl feltöltés szekcióba drag & drop mozdulat segítségével, vagy a VÁLASZD KI A FÁJLT feliratra kattintva válasszuk ki a már kész, elmentett Excel fájlt. FONTOS: A betöltéskor az adatfájl lehetőleg ne legyen megnyitva szerkesztésre és lehetőség szerint betekintésre sem.

Amennyiben ezzel végeztünk, kattintsunk a Mentés gombra. 

A folyamat akár hosszú ideig is tarthat, figyelembe véve az állomány méretét.

Terméktörzs lista / Exportálás

Az exportáláshoz kattintsunk az Export gombra, majd válasszuk ki az XLSX lehetőséget. A rendszer az alapértelmezett letöltési helyre letölti a termékek listáját a fent említett séma szerint.

Terméktörzs adatlap / Új létrehozása

Új termék létrehozásához válasszuk ki a Törzsadatok/Termékek menüponton belül az Új lehetőséget, vagy a Lista menüpontba lépve kattintsunk az Új gombra:

Ekkor megnyílik az alábbi form ahol megadhatjuk az új rekord paramétereit, az új termék ablak az alábbiak szerint épül fel:

Megadhatjuk a termék:

·       Megnevezését
·       Típusát
·       Kategóriáját
·       KN/TESZOR azonosítóját
·       Gyártóját
·       Aktív-e vagy kifutott
·       Rövid leírást (ami a számlákon és a bizonylatokon megjelenik)

Ezek mellett a form alsó részén helyet foglaló menüpontban van még lehetőségünk további paramétereket megadni attól függően, hogy milyen terméktípusba tartozó termék rögzítése zajlik éppen. A termék típusának kiválasztásakor az adott típushoz rögzíthető paraméterek jelennek meg.

Terméktörzs adatlap / Termék variációk (csak ’Termék’ típusú elemek rögzítésénél elérhető):

Egy Termék típusú elem felvitelénél az alábbi paramétereket állíthatjuk be:

Termék variációkra abban az esetben lehet szükségünk amennyiben egy termékből több olyan termék létezik, amelynek egy vagy akár több tulajdonságában is eltérés van, de a fő termék azonos. Ezen verziók cikkszámát külön felvihetjük az adott termék adatlapjához rögzítve. Példaként: egy autó és a más-más felszereltségű változatai, különböző méretű radírok, etikett címkék eltérő ragasztóval, alapanyagból

Kattintsunk az Új gombra egy új termék variáció hozzáadásához, ekkor az alábbi form jelenik meg:

A kiszerelést a Műveletek részben tudjuk megadni, itt a rendszer kérni fogja tőlünk a kiszerelés értékét, a kiszerelés fajtáját (a jelenlegi példában: darab, liter, méter, kilogramm, centiméter, doboz, további mennyiségi egységek felviteléről itt olvashat), illetve a cikkszámot, amely alapján a raktári folyamatok közben is beazonosíthatóvá válik a termékünk.

A Kiegészítő adatok szekcióban az eladási árakat, az ÁFA kulcsot, az alapértelmezett szállítási módot, a garanciát, a termék súlyát, a termékből raktáron tartott minimum, illetve maximum mennyiséget is megadhatjuk. Emellett hivatkozást is hozzáköthetünk.

FONTOS: Az árak kizárólag eladási árak, a beszerzési árakat egy másik menüpontban kezelhetjük, amelyről itt olvashat részletesen.

Amennyiben végeztünk az említett adatok megadásával, kattintsunk a Hozzáadás gombra.

Amennyiben több típusa is van az éppen rögzíteni kívánt terméknek, ismételjük meg ezt a folyamatot annyiszor amennyiszer szükséges.

Példaként ebből a joghurtból 2 típust is forgalmaz a cégünk, ezeknek a cikkszáma különbözik, illetve az íze is, de a fő termék ugyanaz. Így az alábbi módon kerültek felvitelre a termékvariációk:

A variációk módosításához kattintsunk a Megnyitás gombra egy sor kiválasztását követően.

Egy adott variáció törléséhez ugyanígy válasszunk ki egy sort, majd kattintsunk a Törlés gombra.

Van lehetőségünk klónozni is a variációkat, ezt egy sor kiválasztását követően a Klónozás gombra kattintva tudjuk megtenni. Ekkor ugyanazokkal a paraméterekkel leklónozza a kiválasztott rekordot.

Termék címke nyomtatására is van lehetőségünk a Termék címke gombra kattintva.

A termékhez kapcsolódó árakat megtekinthetjük az Árak gombra kattintva, ehhez hasonlóan az adott rekordhoz tartozó azonosítókat is megtekinthetjük az Azonosítók gomb megnyomását követően.

Terméktörzs adatlap / Egyebek

 • Termékeinkhez a korábban említett lehetőségek mellett alábbi menüpontok állnak rendelkezésre a legmagasabb szintű testreszabhatóság érdekében:

Adatlap leírás menüpont

Ebben menüpontban a termékhez tartozó pontos leírást írhatjuk meg HTML szerkesztőben.


SEO menüpont

Speciális paramétereket adhatunk meg ebben a menüben. Részletesebb információkért keresse ügyfélszolgálatunkat.

Pénzügyi adatok menüpont

Ebben a menüben a termékhez kapcsolódó könyveléshez szükséges paraméterek beállításait találjuk.

Ezen a lapon az alábbi pénzügyi paramétereket állíthatjuk be:

 • Főkönyvi szám – beszerzés esetén
 • Főkönyvi szám – belföldi értékesítés esetén
 • Főkönyvi szám – külföldi értékesítés esetén
 • EKÁER köteles
 • Fordított adózású termék

Egyéb menüpont

Itt van lehetőségünk megadni az alábbi tulajdonságokat:

 • Közvetített szolgáltatás (Igen,Nem)
 • Egyedszám beállítás (Szériaszám köteles, LOT szám köteles, LOT szám és szavatosság köteles)
 • Készletet kezel (Igen, Nem)
 • Un szám

Képek menüpont

Itt a termékeinkhez tölthetünk fel termékfotókat.

Fájlok menüpont

Itt az adott termékhez feltölthetünk fájlokat amennyiben szükséges.

Terméktörzs adatlap / Kiegészítő funkciók

Egy új termék rögzítésénél, illetve egy már felvitt termék módosításánál előfordulhat, hogy szükségünk van más menüpontokra is, így a terméktörzs adatlapjáról a Kiegészítő funkciók fület megnyitva elérhetők az alábbi menüpontok is:

 • Új partner gomb (egy új partner rögzítésének ablakát nyitja meg új lapon)
 • Új teendő gomb (a teendők listában egy új teendő rögzítésének ablakát nyitja meg új lapon)
 • Új kategória gomb (a termékkategória listát nyitja meg, ahol új kategóriát is felvihetünk szükség szerint)
 • Új főkönyvi szám gomb (a főkönyvi számok listáját nyitja meg, ahol új főkönyvi számot is rögzíthetünk, ha szükség van rá)

Termékek témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a termékek témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

A rendszerben három féle termék típus rögzítésére adunk lehetőséget, klasszikus értelemben vett termék, szolgáltatás és gyártásos termékek.
A klasszikus értelemben vett termék lehet például egy bögre, egy telefon vagy egy lámpa. A szolgáltatás típus alá besorolható, például a szállítási költség vagy a kiszállítási díj, esetleg munkaóra. Gyártásos termék pedig egy összefoglaló típus, amely a klasszikus termékeink egy csomagját jelenti, például ha van toll, ceruza, radír és tolltartó rögzítve termékként, abból tudunk gyártásos kiszerelést is készíteni, ami lehet például egy iskolai csomag, ami tartalmaz 2 tollat, 5 ceruzát és 1 radírt és 1 tolltartót.

Nem, a termék rekordot akkor töröljük ha arra már soha többé nem lesz szükségünk. A törlés egy végleges megoldás arra, hogy a terméket soha többé ne tudjuk használni a rendszerben. Ezzel szemben az aktív jelölés beállítása "nem" értékre csak átmenetileg kapcsolja ki a termék eladását, ajánlását vagy bármilyen felhasználását a rendszerben.

Igen, minden termékhez tudunk képeket feltölteni. A funkció nem jár extra költséggel de a képek mérete limitálva van 2 MB-ban.

Igen, a termék adatlapon meg lehet adni a szöveges leírását egy adott rekordnak, ez maximum 500 karakter lehet, ami számla vagy egyéb bizonylat kiállítása esetén a tétel megjegyzés mezőjébe kerül.

Igen! Ha Ön olyan termékeket árul ami több vagy eltérő kiszerelési egységben kerül számlázásra, bevételezésre akkor is tudunk megoldást adni. A klasszikus termék típust kell használni, fel kell venni például termékként a Cukrot, amihez eltérő mennyiségi egységeket kell rögzíteni. Ezek lehetnek 1 darab, 1 kiló vagy 1 tonna, mindössze csak a váltó számok megadására lesz szükség.

Software Development Kit

Lenyűgöző, igaz? Vágjunk bele!

Kapacsold össze webshop-ot, gyártási rendszered vagy bármilyen sziget rendszered a Logzi API interfészével és kezeld egyhelyen adataid.

 • Tarts karban adataid
 • Dolgozz csapatban

Termék

GET /product/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id00
partnumberexample0


Példa

{
	"id": 0,
"partnumber": example,
}

Termék (bővített)

GET /product/get_extended

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id00
partnumberexample0


Példa

{
	"id": 0,
"partnumber": example,
}

Termék lista

GET /product/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
list_condition0
product_nameexample0
type_id00
category_id00
partnumberexample0
partnumber_like%example%0
partnumber_name_likeexample0
list_offset01


Példa

{
	"list_condition": {
"product_name":example,
"type_id":0,
"category_id":0,
"partnumber":example,
"partnumber_like":%example%,
"partnumber_name_like":example,
},
"list_offset": 0,
}

Termék lista (egyszerű)

GET /product/list_light

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
list_condition0
product_nameexample0
type_id00
category_id00
partnumber_likeexample0
partnumberexample0
partnumber_name_likeexample0
date_create_fromYYYY-MM-DD0
list_offset01
language_id01
list_count100


Példa

{
	"list_condition": {
"product_name":example,
"type_id":0,
"category_id":0,
"partnumber_like":example,
"partnumber":example,
"partnumber_name_like":example,
"date_create_from":YYYY-MM-DD,
},
"list_offset": 0,
"language_id": 0,
"list_count": 10,
}

Termék csoport

GET /product/get_group

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Termék csoport lista

GET /product/list_group

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
list_condition0
product_nameexample0
partner_company_nameexample0
type_id00
category_id00
partnumberexample0
active_id00
list_offset01


Példa

{
	"list_condition": {
"product_name":example,
"partner_company_name":example,
"type_id":0,
"category_id":0,
"partnumber":example,
"active_id":0,
},
"list_offset": 0,
}

Termék mentés

POST /product/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
type_id01
partner_id00
unnumber_id00
category_id00
active_id00
product_group_id00
nameexample1
vtszexample1
descriptionexample0
meta_titleexample0
meta_keywordexample0
meta_descriptionexample0
item[]type_id = 1 esetén kötelező0
id00
unit_id01
shipping_id00
partnumber00
quantity_min00
quantity_max00
quantity_opt00
weight_netto00
weight_brutto00
warranty_month00
remove01
unit_value01
price0.000
currency_id00
incoming_price0.000
incoming_currency_id00
manufact[]type_id = 3 esetén kötelező0
remove01
product_quantity01
id00
product_id01
language_id00


Példa

{
	"data": {
"type_id":0,
"partner_id":0,
"unnumber_id":0,
"category_id":0,
"active_id":0,
"product_group_id":0,
"name":example,
"vtsz":example,
"description":example,
"meta_title":example,
"meta_keyword":example,
"meta_description":example,
"item[]": {
"id":0,
"unit_id":0,
"shipping_id":0,
"partnumber":0,
"quantity_min":0,
"quantity_max":0,
"quantity_opt":0,
"weight_netto":0,
"weight_brutto":0,
"warranty_month":0,
"remove":0,
"unit_value":0,
"price":0.00,
"currency_id":0,
"incoming_price":0.00,
"incoming_currency_id":0,
},
"manufact[]": {
"remove":0,
"product_quantity":0,
"id":0,
"product_id":0,
},
},
"language_id": 0,
}

Termék törlés

POST /product/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Termék statisztika

GET /product/statistic

Termékdíj kategória

GET /product/category_fee

Termék kategória

GET /product_category/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id00
language_id00


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Termék kategória lista

GET /product_category/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id00


Példa

{
	"language_id": 0,
}

Termék kategória mentés

POST /product_category/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id00
name_keyexample1
szjvtszexample0
product_category_fee_id00
data[]kulcs érték pár, a kulcs a language_id-t jelöli, az érték a fordítást0


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"name_key":example,
"szjvtsz":example,
"product_category_fee_id":0,
"data[]":kulcs érték pár, a kulcs a language_id-t jelöli, az érték a fordítást,
},
}

Termék kategória törlés

POST /product_category/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Termék kategória lista (összes fordítás)

GET /product_category/get_all

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Termékdíj

GET /product_category_fee/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01
language_id01


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Termékdíj lista

GET /product_category_fee/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id01


Példa

{
	"language_id": 0,
}

Termékdíj mentés

POST /product_category_fee/save

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
data1
id00
product_category_fee_nameexample1


Példa

{
	"data": {
"id":0,
"product_category_fee_name":example,
},
}

Termékdíj törlés

POST /product_category_fee/delete

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01


Példa

{
	"id": 0,
}

Termék típus

GET /product_type/get

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
id01
language_id01


Példa

{
	"id": 0,
"language_id": 0,
}

Termék típus lista

GET /product_type/list

Tulajdonság

Tulajdonság Tulajdonság2 Tulajdonság3 Leírás Kötelező
language_id01


Példa

{
	"language_id": 0,
}

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!