MPL

Ismertető

A futár-, expressz- és csomagszolgáltatások (CEP) piacán piacvezető a Magyar Posta. A hazai futárcégek közül elsőként állítottunk csomagautomata-hálózatot üzembe. A növekvő csomagvolumen és a változó fogyasztói elvárások költséghatékony kielégítésére a Magyar Posta 2019-ben elindította MPL+ csomaglogisztikai projektjét.

A projekt keretében 2020-ban elkészült az ország eddigi legnagyobb területű logisztikai üzeme Fóton. A nyugati országrész egyik legjelentősebb postai üzeme a székesfehérvári, mely szintén 2020 novemberében költözött új helyre, az első ütemben mintegy 3000 négyzetméter csarnok terület vett át a Posta, a következő ütemben március végéig pedig összesen 5560 négyzetméterre bővül a terület.

2021-ben újabb depóbővítéseket tervez a Posta, illetve ebben az évben már az üzemek automatizálása is megkezdődik legalább 4 helyszínen (Győr, Debrecen, Fót és Szekszárd) és előkészítik a logisztikai infrastruktúrát támogató informatikai megoldásokat is.

A csomagok házhoz szállítása helyett személyes átvétel is választható. A postai hálózat mellett ma már benzinkutakon és kiskereskedelmi egységekben is – számos helyen 0-24 órában – átvehetők a csomagok, melyek útja weboldalunkon nyomon követhető.

MPL témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a mpl témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

A Logzi támogatja az MPL futárszolgálat összekötését API kapcsolat segítségével, így egyszerűen szoftverünkből képes csomagcímkét generálni. Az integráció remelkül kiegészíti a fuvarozás szervezési modulunkat.
Az MPL kapcsolat beállításáról már írtunk blogunkban, ha előfizet rendszerünkre célszerű lehet átolvasni a cikket.

Igen, az MPL futárszolgálat számos raklapos szállítást kínál. Önnek nincs más dolga, csak regisztrálni a posta.hu oldalán, szerződni a Magyar Postával és beállítani a integrációnál az API kapcsolatot.

Blog

Cikkek és újdonságok
mpl témával kapcsolatban

Legyen naprakész, olvassa aktuális híreinket, cikkeinket és interjúinkat az ügyviteli szoftverek világából!

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!