Ár szabályok

Ár szabályok

A rendszerben felvezetett akciós árak listázása a Törzsadatok/Akciós árak menüpontban történik. A partner nevén kívül, a bizonylat dátuma, érvényessége és sorszáma található itt. A lista fejléce alatt az első sorban csak szövegmezők vannak, ezek segítségével tudunk szűrni a bizonylatokra. A kívánt helyre beírva a keresendő kifejezést, vagy értéket a Szűrés gombra kell kattintanunk. Ekkor csak azokat a sorokat listázza a rendszer, amelyek a szűrés feltételeinek megfelelnek.

Egyszerre több oszlopban is megadhatunk szűrési feltételeket, ekkor azok kerülnek listázásra, amelyek minden feltételnek egyszerre felelnek meg. A szűkítés megszüntetéséhez minden paramétert törölnünk kell a szövegmezőkből, illetve a legördülő menüket is üres állapotra kell állítanunk, és ismét a Szűrés gombra kell kattintanunk.

Új szabály hozzáadása

A rendszer lehetőséget ad arra, hogy manuálisan, belülről is felvihessünk akciókat. Ehhez a bal felső részben található Új hozzáadása gombra kell kattintanunk. Ekkor egy form töltődik be. A kitöltése során a csillagozott részeket kell kötelezően kitöltenünk. Az form alján beállíthatjuk sok egyéb paraméter mellett megadhatjuk, hogy milyen tárgyal, melyik időszakra szeretnénk akciókat rögzíteni.

A felső alap form elemek alatta lévő paneleknek egyéb kapcsolódó információkat adtunk meg. Ezekben új termékeket, belső megjegyzéseket tudunk rögzíteni. Az adatok felvitelének végeztével a Mentés gombra kattintva tudunk létrehozni a rendszerben új akciós árakat. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Ár szabály adatainak módosítása

A megállapodás adatainak módosításához kattintsunk az adott akció nevére, majd a megnyitás gombra. Ekkor ugyanaz a form jelenik meg, amely az új hozzáadásánál is, ekkor a már megadott adatok fognak betöltődni. Ezen adatok átírhatóak, arra azonban vigyáznunk kell, hogy a csillaggal jelölt soroknak a mentéskor mindenképpen kell adatot tartalmazniuk. Az adatok módosításának végeztével a Mentés gombra kattintva jön létre a rendszerben a megváltoztatott akciós adat. Bármilyen más módon elnavigálva az oldalról a változtatások, adatok nem maradnak meg!

Ár szabály törlése

Jelöljünk ki egy sort, majd a törlés gombra kattintva töröljük az akciót a listából. Ekkor az adott elem véglegesen kikerül a rendszerből, visszaállítására nincs módunk, így nagyon körültekintően kell végrehajtanunk!

Ár szabályok témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a ár szabályok témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Az ügyviteli rendszerben az ár szabályokat a Törzsadatok / Ár szabályok menüpont alatt tudjuk beállítani. Minden árszabályhoz lehetőség van több téltelt vagy cikkcsoport rögzítésére, illetve minden szabálynak van egy kezdeti és a lejárati dátuma.

Az egyes ár szabályokat előbb fel kell vezetni az ügyviteli rendszerben, majd ezt követően menteni kell és lezárni. Fontos, hogy a lejárati/érvényességi dátumhoz egy jövőbeli időpontot állítsunk be, amíg érvényes lesz a szabály. Ezt követően nyomjuk meg az "Árak érvényesítése" gombot, ennek hatására azonnal érvényre jutnak a beállított árak.

A lezárt ár szabályokat már nem lehet módosítani, de törölni bármikor tudjuk. A törölt árszabályokat bármikor tudjuk klónozni, s ezzel a módosítani kívánt sorokat javítani, átállítani.

Az ár szabályok funkcióhoz rendszerünk API felületet biztosít, aminek a segítségével könnyen és egyszerűen kapcsolhatjuk bármilyen más rendszerhez az adatokat.

Az árak érvényesítését követően azonnal érvényre jutnak a változtatások, ami minden új bizonylaton (pl: számla, rendelés) már az új ár szabály szerinti árat fogja megajánlani.

Külön teendőnk nincs a rendszerben, az árak automatikusan megajánlásra kerülnek az új bizonylatokon.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!