Árlista

Árlista

Termékek és szolgáltatások listája, melyekhez a rendszer különböző árakat társít, úgy mint Fix eladási egység ár, utolsó beszerzési ár és utolsó eladási ár. Ezek közül az eladási egység ár az egyetlen melyet kézzel tudunk állítani a terméktörzsben. Az utolsó beszerzési és eladási árat a rendszer automatikusan tartja nyilván. Árakhoz kapcsolódóan meg kell említeni, hogy adott Partnerrel kötött szerződés esetén az eladási ár változhat, illetve Akciós árak menü pontban is felül írható az eladási ár adott időszakra.

arlista.jpg

Árlista témában gyakran ismételt kérdések

Biztosan sok kérdése van a árlista témával kapcsolatban, igyekeztünk az alábbaikban a leggyakrabban feltett kérdéseket összefoglalni és megválaszolni. Ellenben előfordulhat, hogy maradtak még nyitott kérdései. Ilyen esetekben keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Igen, a rendszerben az árlista menüpont alatt lehetőség van módosítani a nettó és bruttó eladási árat és a beszerzési árat is. Mivel a bruttó árak meghatározásához szükség van az áfa kulcs meghatározására is, ezért azt is be kell állítani.

Igen, rendszerünkben lekérdezhető a historikus árlista, mely tartalmazza adott dátumhoz, az megadott árakat. 

Jogszabályi háttér:
Az Európai Unió területén, így Magyarországon is 2022. május 28-tól egységes szabályok vonatkoznak az árcsökkentésre. Az új szabályozás célja annak megakadályozása, hogy a kereskedők megtévesztő árcsökkentéseket alkalmazzanak azzal, hogy az akciók előtt megemeljék a korábbi árat és ezáltal megtévesszék a fogyasztókat az árengedmény mértékével kapcsolatban.

Az Árrendelet 2/A. § (2) bekezdése szerint a korábbi ár a vállalkozás által egy olyan időszakban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti, amely nem lehet rövidebb, mint az árcsökkentés alkalmazását megelőző harminc nap. A korábbi ár megállapításának 30 napos időszaka biztosítja, hogy az akciós ár valós
árcsökkentés legyen és ne csupán csökkentésnek tűnő, vonzó, de fogyasztókat megtévesztő marketingeszköz.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!