Miért van szüksége dedikált WMS-re (raktárirányítási rendszerre) – nem csak ERP-re?

Miért van szüksége dedikált WMS-re (raktárirányítási rendszerre) – nem csak ERP-re?

Miért van szüksége dedikált WMS-re (raktárirányítási rendszerre) – nem csak ERP-re?

A raktárirányítási rendszer (WMS) és az üzleti tervezési rendszer (ERP) két különálló szoftver, amelyek segítenek az üzleti folyamatok kezelésében. Az ERP-re általában a vállalatirányítási feladatok ellátása miatt van szükség, míg a WMS az anyagáramlással és a készletkezeléssel kapcsolatos feladatokat látja el. Azonban az utóbbi időben egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy miért van szükség dedikált WMS-re, ha már van ERP rendszerünk.

Az ERP rendszerek általában képesek kezelni a raktározási folyamatokat is, de nem rendelkeznek a WMS által nyújtott mélyebb funkciókkal. A WMS rendszer számos előnnyel jár, amelyek segíthetnek a készletek hatékonyabb kezelésében és az áruk mozgatásában.

Egy dedikált WMS rendszer lehetővé teszi az anyagmozgások teljes körű nyomon követését, így valós idejű információkat kaphatunk a készletállományról. Emellett lehetővé teszi az áruk beérkezési és kiszállítási folyamatának ellenőrzését, az adatok megosztását a szállítókkal és az ügyfelekkel, valamint a szükséges dokumentumok és jelentések készítését.

Egy dedikált WMS rendszer segítségével javíthatjuk a készletkezelés hatékonyságát, csökkenthetjük a túlkészletet és az elfekvő áruk számát. Az áruk mozgatása is hatékonyabbá válik, hiszen a rendszer segítségével pontosabb időbeosztást készíthetünk, minimalizálhatjuk a késéseket, és csökkenthetjük a szállítási költségeket.

Összefoglalva, egy dedikált WMS rendszer segíthet javítani az áruk mozgatását és a készletkezelést, amelyek fontos tényezők a vállalati hatékonyság és a versenyképesség szempontjából. Ezért, bár az ERP rendszerek képesek kezelni a raktározási folyamatokat, a dedikált WMS rendszer bevezetése jelentősen javíthatja az üzleti folyamatok hatékonyságát és a vállalati eredményeket.


Valós idejű készletkezelés

A valós idejű készletkezelés lehetővé teszi az áruk pontos nyomon követését, az áruk mozgásának nyomon követését az egész ellátási láncban, és az áruk pontos raktározását. A valós idejű készletkezelés az egyik legfontosabb előnye a dedikált WMS rendszernek, amelyet nem kínál az ERP rendszer.

A valós idejű készletkezelés az áruk beérkezésekor és kiszállításakor azonnali frissítéseket ad a készletállományról, így valós időben képes nyomon követni az áruk mozgását és a készletek állapotát. Ez lehetővé teszi a pontosabb készlettervezést és a jobb árukmozgatási terv kidolgozását, amelyek hatékonyabbá teszik a raktározási folyamatot, csökkentik a készletfelesleget, minimalizálják az áruk veszteségét, és javítják a szállítási időt.

A valós idejű készletkezelés:

  • Lehetővé teszi a raktárak és az egész ellátási lánc automatizálását, ami csökkenti a hibalehetőségeket, és növeli a hatékonyságot. Az automatizált folyamatok segítségével az áruk mozgatása gyorsabbá és biztonságosabbá válik, és a készletek hatékonyabb raktározása érhető el.
  • Javítja a kapacitás-kihasználtságot is, mivel a készletmozgásokat valós időben követhetjük nyomon, és pontosan meghatározhatjuk, hogy mely árukat kell rendelni, melyeket kell eltávolítani, és melyeket kell felhalmozni.
  • Lehetőséget ad a valódi helyszíni ellenőrzésre is, mivel a rendszer állandóan nyomon követi az áruk mozgását a raktárban. Ez lehetővé teszi azonnali beavatkozást az esetleges hibák vagy hiányok esetén, és megakadályozza az áruk eltűnését vagy veszteségét.


Készlet kezelés az ERP-ben

Összességében a valós idejű készletkezelés az egyik legfontosabb előnye a dedikált WMS rendszernek, és hatékonyan segíti a vállalkozásokat a készletkezelésben, az áruk mozgatásában, és az egész ellátási lánc hatékonyabb kezelésében. A valós idejű készletkezelés bevezetése javítja a hatékonyságot, a pontosságot és az átláthatóságot.


Fokozott hatékonyság és pontosság

A dedikált WMS rendszer és benne a valós idejű készletkezelés jelentős hatékonyságnövelést és pontosságot tesz lehetővé a raktározás és a készletkezelés területén. A rendszer állandó nyomon követése és frissítése a készletek állapotáról és mozgásáról lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pontos és időszerű adatokat kapjanak az áruk beérkezéséről és kiszállításáról, az áruk elhelyezéséről a raktárban és a készlet állapotáról. Ennek eredményeként javul a hatékonyság, az átláthatóság és a pontosság.

A dedikált WMS rendszer és a valós idejű készletkezelés:

  • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pontosabban tervezhessék meg a készletet és a szállítási folyamatokat. A készletkezelés pontosabb tervezése minimalizálja a készletfelesleget, csökkenti az áruk veszteségét, javítja a szállítási időt, és csökkenti a rendelkezésre álló kapacitás kihasználatlan maradását.
  • Automatizálása csökkenti a hibák és a személyi hibák lehetőségét is. A rendszer által biztosított automatizált folyamatok gyorsabbak és biztonságosabbak lesznek, ami a raktárban dolgozó személyzetet is csökkenti a terhelés alól. Ez a hatékonyságot és a pontosságot is javítja, és minimalizálja az áruk eltűnését vagy veszteségét.
  • Az áruk mozgatásának pontosabb nyomon követésével lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyabb árukmozgatási terveket dolgozzanak ki. Az áruk pontosabb mozgatása növeli a hatékonyságot, csökkenti a várakozási időt, és lehetővé teszi a megfelelő áruk pontos elérését, amikor szükség van rájuk.


Összességében a dedikált WMS rendszer és a valós idejű készletkezelés jelentős hatékonyságnövelést és pontosságot tesz lehetővé a raktározás és a készletkezelés területén. A rendszer állandó nyomon követése és frissítése pontos és időszerű adatokat biztosít az áruk mozgásáról, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a hatékonyabb készletkezelést, az áruk mozgatásának pontosabb nyomon követését, és a szállítási folyamatok hatékonyabb tervezését


Hogyan csökkenti a raktározási költségeit a WMS bevezetése?

A WMS rendszer bevezetése jelentős mértékben csökkentheti a raktározási költségeket, amely az egyik legnagyobb kiadás az áruforgalmi folyamatban. A WMS rendszer automatizálása és az állandó nyomon követés, valamint az áruk mozgatásának pontosabb nyomon követése lehetővé teszi, hogy hatékonyabb és költséghatékonyabb raktározási folyamatok jöjjenek létre.

Az automatizált folyamatok csökkentik a személyzeti kiadásokat, mivel a személyzet kevesebb időt tölt a kézi adatrögzítéssel és a kézi áruk mozgatásával. A rendszer által biztosított automatizált folyamatok általában gyorsabbak és biztonságosabbak is, ami tovább növeli a hatékonyságot és csökkenti a költségeket.

A valós idejű készletkezelés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pontosabb tervezést végezzenek, amely minimalizálja a készletfelesleget és a készletveszteséget, és javítja a szállítási időt. A hatékonyabb készletkezelés csökkenti a költségeket, mivel az áruk a lehető legjobban vannak kihasználva, és kevesebb pénz megy kárba a veszteség vagy a túlkészlet miatt.

Készletértékek jelzése a wms szoftverben

Az áruk mozgatásának pontosabb nyomon követése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyabb árukmozgatási terveket dolgozzanak ki, amelyek minimalizálják a szállítási időt és az áruk mozgatásával kapcsolatos költségeket. A pontosabb árukmozgatás csökkenti a szükséges mozgatások számát, ami csökkenti a munkaerő és a szállítási költségeket.

Összefoglalva a WMS rendszer bevezetése jelentős megtakarításokat eredményezhet a raktározási költségek terén. Az automatizált folyamatok, a valós idejű készletkezelés és az áruk mozgatásának pontosabb nyomon követése lehetővé teszi a hatékonyabb készletkezelést, az áruk mozgatásának optimalizálását és a szállítási idő csökkentését, ami hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthet a vállalkozások számára.


Segítünk bevezetni raktárirányítási rendszerét

A Logzi WMS rendszerének bevezetése az ügyfelek számára jelentős előnyöket jelent. A fokozott hatékonyság és pontosság, valamint a raktározási költségek csökkentése jelentős megtakarítást eredményezhet a vállalkozások számára. Emellett, az ügyfeleknek lehetősége van a valós idejű készletkezelésre, ami növeli a termelékenységet és a hatékonyságot.

A Logzi WMS rendszere könnyen használható és könnyen bevezethető, így az ügyfelek gyorsan megtérülő befektetést tehetnek a rendszerbe. Az ügyfelek a Logzi szakértői csapatára támaszkodhatnak a rendszer bevezetésének minden szakaszában, és biztosak lehetnek abban, hogy az új rendszer sikeresen működni fog.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a Logzi WMS rendszerével kapcsolatban, és segítünk Önnek bevezetni ezt a hatékony és költséghatékony raktárirányítási rendszert, amely segíthet a vállalkozásának hatékonyabb működésében és növelheti az Ön ügyfélszolgálati elégedettségét.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!