Szoftverek a vírushelyzet idején, melyek segítenek a távmunka elvégzésében

Szoftverek a vírushelyzet idején, melyek segítenek a távmunka elvégzésében

Szoftverek a vírushelyzet idején, melyek segítenek a távmunka elvégzésében

A távmunka (más néven home office) a COVID-19 járvány idején elterjedt gyakorlat lett, mivel lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy otthonról dolgozzanak, miközben a munkáltatók továbbra is működni tudnak. A távmunka előnyei a következők lehetnek:

  • Önállóság: A távmunkában dolgozók számára nincs szükség útra, így azok számára, akiknek nehézséget okoz az állandó utazás, a távmunka nagyon előnyös lehet.
  • Időtakarékosság: A távmunkában dolgozók nem kell, hogy utazással töltsék az idő nagy részét, így több idő jut a munkára és a családi életre.
  • Anyagi megtakarítás: A távmunka segítségével csökkennek az utazási költségek, valamint a munkavállalók nem kell, hogy ruhákat és ékszereket vásároljanak a munkahelyükre.
  • Kényelem: A távmunkában dolgozók otthonuk kényelmében dolgozhatnak, így nincs szükség öltözködésre és útra, ami időt és energia megtakarítást jelent.
  • Környezetvédelem: A távmunka segítségével csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás, ami hozzájárul a környezetvédelemhez.


Mindezek mellett a távmunka hátrányai is lehetnek, például a kapcsolat hiánya a munkatársakkal és a munkahelyi szociális interakciók hiánya. Emellett a távmunka sok munkavállaló számára nehézséget jelent a munka és a magánélet határainak megállapításában. Fontos, hogy a munkáltatók és a munkavállalók együttműködjenek a távmunka során.

Felhőben futó ügyviteli rendszer előnye távmunka esetén

A felhőben futó ügyviteli rendszer előnyös lehet a távmunka során, mivel lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy bárhonnan elérjék a szükséges információkat és eszközöket, amelyek a munkájukhoz szükségesek. A felhő alapú ügyviteli rendszerek további előnyei a következők lehetnek:

  • Elérhetőség: A felhő alapú ügyviteli rendszerek bárhonnan elérhetők az interneten keresztül, így a munkavállalók otthonról, úton vagy akár külföldön is dolgozhatnak.
  • Biztonság: A felhő alapú ügyviteli rendszerek adatait általában jól védik, és gyakran rendelkeznek olyan biztonsági funkciókkal, mint például a többszörös hitelesítés
  • Általános használhatóság: A felhő alapú ügyviteli rendszerek gyakran kompatibilisek az összes általánosan használt számítógép- és okostelefon-rendszerrel, így a munkavállalók bármilyen eszközzel hozzáférhetnek az adatokhoz és a rendszerekhez.
  • Költséghatékonyság: A felhő alapú ügyviteli rendszerek esetében a munkahelyek nem kell, hogy saját szervert és tárhelyet biztosítsanak, így a munkahelyeknek nem kell, hogy nagy összegeket költsenek az adatok tárolására és a rendszerek fenntartására.


Mindezek mellett a felhő alapú ügyviteli rendszereknek is vannak hátrányai, például az internetkapcsolat függősége és az adatok biztonságával kapcsolatos lehetséges aggályok. Fontos, hogy a munkahelyek alaposan megfontolják a felhő alapú ügyviteli rendszer használatának előnyeit és hátrányait, és megfelelő biztonsági intézkedéseket hozzanak a rendszer használatakor.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!