Raktár program kiválasztása

Raktár program kiválasztása

Az témával kapcsolatos általános tudnivalók után, cikksorozatunkban taglaltuk a belső elrendezéssel kapcsolatos feladatokat és az esetleges raktári munkaköröket. Ebben a cikkben igyekszünk választ adni a jó raktári program sajátosságaira és a felépítésének részeire.

Minden szoftverrel kapcsolatban általánosan elvárás az ügyfél oldalról, hogy gyors, hibamentes és az egyes részfeladatok digitális bevitelére megoldást nyújtson. Fontos, szempont továbbá, hogy a 21. századnak megfelelő UI felületet és más programokkal integrációt biztosítson.

A klasszikus asztali programokkal szemben, manapság már egyre inkább elvárás a felső alapú szoftver mely bármely böngészőben képes futni, rugalmas megjelenést biztosít bármely kijelző méreten és eszközön.

Fontos az ügyfelek részére a helyfüggetlen elérés, hiszen egy felelős kolléga/vezető nem feltétlen dolgozik helyhez kötötten. Az ilyen jellegű munkavégzést egyre inkább kezd elterjedni az irodában dolgozó kollégák között, melyet a pandémia is elősegített az elmúlt években.

Az egyes raktári folyamatok nem csak ki és betároláson alapulnak, időszakos, véletlenszerű leltárokra, komissiókra és egyéb gyűjtésekre is rendszeresen igény jelentkezik. Célszerű már a kezdeti fázisban jól meghatározni, hogy milyen elvárásokat támasztunk a raktári szoftverünk irányába.

Ahogy fejlődnek az egyre újabb és újabb technológiák, nem csak a program és az irodai munka válik mobilissá. A raktárakban dolgozó kollégák között is egyre több igény jelentkezik a papír alapú adatgyűjtést helyett a mobil eszközök használatára. Így fontos szempont lehet akár már egy raktári dolgozó esetén is az adatgyűjtők (PDA) -k használata, melyet nem minden raktárkezelő program támogat.

Ebből következik, hogy fontos lehet figyelni a program kiválasztásnál a vonalkódok kezelésére, a tárhelyek és helykódok támogatására és Android vagy egyéb adatgyűjtő vékonykliens biztosítására.
Nem mindenki számára lehet egyértelmű, de a kliens program egy speciálisan kidolgozott része a rendszernek mely csak a PDA-n keresztül csatlakozik a szoftverez, ezzel segítve a koncentrált, gyors munka végzést.

A vonalkódok visszaolvasásán túl fontos tényező lehet azok előállítása, nyomtatása és így a programmal szemben támasztott további követelmény, mely szerint alkalmasnak kell lennie vonalkód generálásra és nyomtatára. Ezzel könnyítve a napi és időszakos munkafolyamatokat, úgymint a betárolást, későbbi azonosítást és leltározást.

A teljesség igénye nélkül igyekeztünk bemutatni a főbb sarokpontokat a raktári szoftver kiválasztásával kapcsolatban. Érintve a grafikus felületet, a felső technológiát, a vonalkódok kezelését és előállítását, a tárhelyekre való ki és betárolást és a leltár funkciót.

Szoftverünk a Logzi ügyviteli rendszer eleget tesz az eddig felsorolt összes kritériumnak, sőt innovatív megoldásaival számtan olyan raktári és ügyviteli funkciót is biztosít mellyel a mindanapi munkavégzés gyorsabb és hibamentesebb lesz.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!