Mutatunk három fontos szempontot, mielőtt vállalatirányítási rendszert választasz

Mutatunk három fontos szempontot, mielőtt vállalatirányítási rendszert választasz

Mutatunk három fontos szempontot, mielőtt vállalatirányítási rendszert választasz

Egyre több magyar cégvezető van tisztában van vele, hogy hatékony működéshez jól funkcionáló vállalatirányítási rendszerre (ERP) van szükség. Mutatunk három fontos kritériumot, aminek mindenképpen meg kell, hogy feleljen egy ilyen működés.

1. Skálázhatóság és rugalmasság

Egy vállalatirányítási rendszernek elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy az igényeiddel együtt „skálázódjon”, pontosan úgy, ahogyan vállalkozásod növekszik. Ezt a rugalmasságot már a rendszerbe kell beépíteni, ellenkező esetben a z ERP inkább akadályozza, mint támogatja a növekedést – ennél pedig nincs rosszabb forgatókönyv.

Ezért a rendszer által kínált szabványos funkciókon túlra kell tekintened, és mérlegelned kell, hogy ERP mennyire könnyen alkalmazkodik majd a változó üzleti igényekhez és a feltörekvő technológiák befogadásához. Ha a rendszer nem kellőképpen testreszabható, érdemes másikat választanod. Azzal, hogy az ERP agilitásra törekszik, a vállalkozást jövőbiztosítását teszi, és mindennél többet számít.

2. Gondolj a mobilfelhasználókra!

A „hozz magaddal a saját eszközt!” (BYOD) munkahelyek megjelenésével egyre több üzleti felhasználó fér hozzá a munkafolyamatokhoz és adatokhoz saját személyes mobileszközein keresztül. Azzal, hogy a munkavállalóknak lehetőséget adunk arra, hogy bárhogyan, bárhol és bármikor dolgozhassanak, jelentősen megnövekszik a termelékenység. Ha a mobilfunkciókat korlátozod, a hatékonyságnövekedést fogod vissza. Képzeld el, hogy például egy értékesítő útközben nem tud hozzáférni a kulcsfontosságú ügyféladatokhoz, ehelyett egy asztali számítógéphez van kötve.

Az üzleti adatoknak bárhonnan elérhetőnek kell lenniük, bárhol is történik az üzlet. Az alkalmazottak így dolgozhatnak a szállodában vagy akár az ügyfél telephelyén. Talán még ennél is fontosabb, hogy az adatok bevitele és tárolása egyetlen folyamatban történhet. Ha az alkalmazottak közvetlenül a terepről adhatják meg az adatokat, csökken a hibalehetőség, amely akkor fordul elő, ha egy helyen kell összegyűjteniük az adatokat, majd később újra beírniuk a rendszerbe.

3. Ügyfélajánlások

Az ERP-szoftvernek meg kell tudnia adni néhány olyan ügyfél nevét, akiket felkereshet, és betekintést nyerhet az egész bevezetési folyamatba. Fontos megjegyezni, hogy nem csak magára a szoftverre kell összpontosítanod, hanem azt is meg kell figyelned, hogy annak gyártója milyen általános műszaki/üzleti érzékkel dolgozik együtt a tiédhez hasonló vállalatokkal.

Sok esetben, amikor egy ERP-rendszer nem felel meg az elvárásoknak, az nem feltétlenül azért van, mert a szoftver hibás, hanem inkább azért, mert valami rosszul sült el a bevezetési folyamat során. Egy ilyen változás nem egyszerűen a technológiáról szól, hanem a folyamatokról és az emberekről is. A te feladatod az is, hogy jó kapcsolat épüljön ki a szofvert szállító cég és a te embereid között.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!