Az ügyviteli rendszerek kihívásai

Az ügyviteli rendszerek kihívásai

Az ügyviteli rendszerek kihívásai

A gyenge projektmenedzsment, az egekbe szökő megvalósítási költségek, a rossz időbeosztás, az új rendszerekkel szembeni belső ellenállás, a szoftverintegrációs problémák és a rossz adatminőség. Ezek mind visszatérő, gyakori problémák az új ügyviteli rendszerek kialakításánál a cégek életében. De mikből erednek ezek a kihívások és milyen megoldások vannak rá?

Az új ügyviteli rendszerek megvalósításokról gyűjtött statisztikai adatok azt mutatják, hogy 50 százalékuk meghiúsul a bevezetést követő néhány hónapban. Ezek a problémák a tisztázatlan megvalósítási célokból, a rossz kivitelező kiválasztásából és a vállalat számára nem megfelelő szoftvervásárlásából adódnak. Egy ügyviteli rendszer felpörgetheti vállalkozását, de megfelelő platformot kell hozzá választani, megfelelő kivitelző csapattal, különben az adott cég könnyedén egy újabb kedvezőtlen statisztikai adattá válhat.

Jellemző problémák:

  • A legtöbb megvalósítás az eredeti költségvetés három-négyszeresébe kerül.
  • A megvalósítás a vártnál egyharmaddal hosszabb ideig tarthat.
  • A vállalatok 51%-a működési zavart tapasztal az éles indításkor.
  • A használhatóság javításához szükséges rendszermódosítások az idő 65%-ában túlköltekezést okoznak.
  • Felhasználói panaszok: adatpontosság és gyenge felhasználói élmény

Ezek a problémák fokozzák az újdonsággal szembeni általános belső ellenállást, ami gyakran jellemző a régebb óta a vállalaton belül dolgozó munkatársakra. Így aztán a kezdeti gondok miatt egy-egy új ügyviteli rendszert sokszor a bevezetést követő egy-két hónapon belül le is állítják.

A megoldás felhő alapon érkezik

A cloud alapon működő ügyviteli rendszerrel esély sincs hasonló sikertelenségekre, veszteségekre. A rendszert a szoftver létrehozója kezeli, a szoftverre így egyfajta szolgáltatásként kell tekintenünk. Ő az alkalmazás felelőse, gondja van az adattárolásra, az operációs rendszerre, a szerverre, a fizikai adatközpont infrastruktúrájára. Az ő felelőssége a biztonsági frissítés és a szolgáltatások frissítésének a telepítése is.

Gondot jelenthet az is, hogy több ügyviteli rendszerhez utólag fejlesztettek szoftvert, úgy, hogy az saját adatközpontból működjön, online. Ez azonban nem az általunk javasolt felhő alapú működés, pusztán annyit jelent, hogy használják az internetet és gyorsabban frissülnek az adatbázisok. Ahhoz, hogy az eddig említett problémák ne merülhessenek fel, cloud alapra kell helyezni a működést. Az egyszerűsített frissítések, a felhőalapú adatközpont-modell jelenti a kulcsot a szoftverek sikeréhez. Ilyenkor nagy erőforrás áll az applikációk mögött, a hagyományos ügyviteli rendszerek azonban egyedi szoftverkomponenseket használnak.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!