Webshop üzemeltetés költségei

Webshop üzemeltetés költségei

Webshop üzemeltetés költségei

Üzemeltetni egy webshop-ot többféle módon is lehet, és a költségek is eltérőek lehetnek attól függően, hogy milyen megoldást választunk.

  • Önálló webshop: Ha saját webshopot szeretnél üzemeltetni, akkor először is szükséged lesz egy domain névre, amely általában évente kell megújítani. A domain ára általában több száz forinttól több ezer forintig terjedhet.


Szükséged lesz egy webshop rendszerre is, amely lehetővé teszi a termékek megjelenítését, a rendelések fogadását és a fizetések kezelését. A webshop rendszerek ára általában havi vagy éves díjat számítanak fel, amely általában több tízezer forinttól több százezer forintig terjedhet.

  • Bérelhető szolgáltatások: Másik lehetőség, hogy bérelhető szolgáltatásokat használsz, mint például a Shopify vagy a WooCommerce. Ezek a szolgáltatások domain névvel és webshop rendszerrel együtt általában havi vagy éves díjat számítanak fel, amely általában több tízezer forinttól több százezer forintig terjedhet.
  • Marketplace-ek: Végül, lehetőség van olyan online piacterek használatára is, mint például az Amazon vagy az Etsy, ahol mások által eladott termékek mellett saját termékeidet is eladhatsz. Az ilyen piacterek általában valamilyen jutalékot számítanak fel az eladásokból, amely általában 5-20% között mozog.


Ezen kívül még számos más költség is felmerülhet, mint például a termékek csomagolásának és szállításának költségei, illetve a marketing költségek.


Webshop logisztikai költségei

A webshop logisztikai költségei abból állnak, amikor a termékeket előállítod, tárolod és szállítod az ügyfeleknek.

  • Raktározási költség: Ha saját raktárat üzemeltetsz a termékeid tárolásához, akkor számolnod kell a raktár bérével, a raktárban dolgozók bérével, valamint a raktárban használt eszközök és berendezések költségével. Ha nem rendelkezel saját raktárral, akkor lehetőséged van raktározási szolgáltatásokat igénybe venni, amelyek általában havi díjat számítanak fel.
  • Szállítási költség: A szállítási költségek az ügyfeleknek szállított termékek általában a csomagolási és szállítási költségekből állnak. A csomagolási költségek a csomagolóanyagok árából és a csomagolás munkadíjából állnak. A szállítási költségek a szállítási cégtől függően változhatnak, de általában a távolság és a csomag mérete alapján számítják ki őket.


A Logzi ERP jelentősen képes csökkenteni a logisztikai és az ehhez szükséges erőforrások költségeit azáltal, hogy számos integrációt biztosít.

szallitói címke, logisztikai címke, gls címke, mpl címke

Termékek és szolgáltatások feltöltési költségei

A webshop termékek és szolgáltatások feltöltési költségei azok a költségek, amelyekkel jár a termékek és szolgáltatások megjelenítése a webshopban.

  • Képek: A termékek megjelenítéséhez szükség lehet profi minőségű képekre. Ha nem rendelkezel saját képekkel, akkor lehetőséged van képek megvásárlására másoktól, például stock fotó oldalakról. A stock fotó oldalak általában havi vagy éves előfizetési díjat számítanak fel, amely általában több tízezer forinttól több százezer forintig terjedhet.
  • Szövegek: A termékek leírásához szükség lehet írói munkára is. Ha nem rendelkezel saját szövegekkel, akkor lehetőséged van írói munkát igénybe venni, amely általában óradíjat számít fel, amely általában több száz forinttól több ezer forintig terjedhet óránként.


Marketing, reklám, SEO

A webshop marketing a termékek és szolgáltatások népszerűsítését jelenti a célközönség számára. A webshop marketing költségei abból állnak, amit a termékek és szolgáltatások népszerűsítésére fordítasz.

  • Reklám: A reklám a termékek és szolgáltatások népszerűsítését jelenti a célközönség számára. Lehetőséged van reklámok megvásárlására mások által üzemeltetett oldalakon, például Google AdWords vagy Facebook Ads segítségével. A reklámok ára általában az elérni kívánt célközönségtől és a reklám időtartamától függően változik.
  • SEO: Az SEO (Search Engine Optimization, vagyis keresőoptimalizálás) a termékek és szolgáltatások megjelenésének javítását jelenti a keresőmotorokban. Az SEO segítségével a termékek és szolgáltatások jobban megjelenhetnek a keresőmotorok eredményeiben, ami növelheti a forgalmat és a bevételeket.


Fontos megjegyezni, hogy a fenti összegek csak tájékoztató jellegűek, és az árak változhatnak a helyi áraktól, a képek és szövegek minőségétől és az igénybe vett szolgáltatásoktól függően.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!