Lehetséges a valós idejű készletkezelés?

Lehetséges a valós idejű készletkezelés?

Lehetséges a valós idejű készletkezelés?

A valós idejű készletkezeléssel lehetővé válik az áruk pontos nyomon követése. A dedikált WMS-rendszer egyik legnagyobb előnye, elképesztően hatékonnyá válhat tőle a raktározás és a készletkezelés. Miért ne próbálnád ki te is, ha árukészlettel dolgozol?

Létezik a gyakorlatban valós idejű készletkezelés? A válaszunk igen: ez a fajta megoldás az áru beérkezése vagy kiszállítása esetén azonnal frissíti a készletállománnyal kapcsolatos információkat, ezáltal valós idejű nyomon követésre alkalmas. A valós idejű készletkezelésnek rengeteg előnye van, és egyre több vállalat vált át erre a rendszerre. De mégis miért? Mutatjuk a továbbiakban.

Azonnali hatékonyság

Azonnali visszajelzést küld az áruk mozgásáról, de általa tisztában lehetünk a készletek állapotáról is. Ezáltal lehetségessé válik a pontos készlettervezés és a mozgatási terv kidolgozása is. A raktározás innentől kezdve gyerekjáték, a csökken a készletfelesleg és az áruveszteség is. A valós idejű készletkezelés lehetővé teszi, hogy a cégvezetők pontosan lássák, mennyi készletük van abban az adott pillanatban amit ők vizsgálnak, és azt is láthatják, milyen gyorsan mozog a készlet a beérkezés és kiszállítása között. Javul a szállítási idő, ezentúl a késések, csúszások száma gyakorlatilag minimalizálható. A valós idejű készletkezelés segít a cégeknek a pontosabb előrejelzések készítésében a készleteikkel kapcsolatban..

A technika alkalmazása javítja az ügyfélélményt. Az ügyfelek általában ugyanis azt szeretnék, hogy a megrendelt termék minél hamarabb eljusson hozzájuk. Az ilyen készletkezelés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy pontosan lássák, hogy melyik termék van készleten és melyik nincs. Ezáltal a pontosabb időpontban tudják szállítani a termékeket az ügyfeleknek, ami javítja az elégedettségüket.

vonalkód gyűjtős készletkezelés

Növekvő kapacitás, javuló bevétel

Lehetővé teszi a raktárak és az egész ellátási lánc automatizálását, ami csökkenti a hibalehetőségeket és növeli a hatékonyságot. Nagymértékben javulhat tőle a kapacitások kihasználtsága, mivel a készletmozgásokat valós időben követhetjük nyomon, és pontosan meghatározhatjuk, mely árukat kell rendelni, melyeket kell eltávolítani, és melyeknél kell a felhalmozás taktikáját választani. Lehetőséget ad a valódi helyszíni ellenőrzésre is, mivel a rendszer állandóan nyomon követi az áruk mozgását a raktárban. Ez lehetővé teszi azonnali beavatkozást az esetleges hibák vagy hiányok esetén, és megakadályozza az áruk eltűnését vagy veszteségét.

raktárkészlet statisztika

Mindezekkel nő a hatékonyság, ha pedig nő a hatékonyság, javul a cég teljesítménye, ezáltal pedig a bevételi mutatók is javulhatnak.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!