Cloud: az úttörő megoldás az informatikai szolgáltatások területén

Cloud: az úttörő megoldás az informatikai szolgáltatások területén

Cloud: az úttörő megoldás az informatikai szolgáltatások területén

A felhő alapú ügyviteli rendszerek hatékonyságáról több bejegyzésben is szóltunk már. De mi áll a technológia hátterében, miért olyan népszerű más területen is a felhő? A cloud alapú informatika évek óta népszerű, de mostanában kezd csúcsra járni. Ezek után adódik a kérdés: milyen modellekben írhatók le a felhő alapú szolgáltatások?

A cloud az informatika nagyon ígéretes irányzata, amely először az akadémiai kutatásokban keltette fel a figyelmet, a szoftveripar ezek után fedezte fel magának.

Rendelkezésre állás

A felhőalapú számítástechnika egy olyan technológiai környezet, amely a számítógépek rendelkezésre állását, skálázhatóságát és rugalmasságát biztosítja alacsony üzemeltetési költségek mellett. A felhőalapú informatika olyan módszerként definiálható, amely a számítástechnikát a felhasználók mindennapi szükségleteinek kielégítésére szolgáló segédprogramként szolgálja. A felhőalapú számítástechnika az interneten keresztül szolgáltatásként szállított alkalmazásokra, hardverekre és szoftverekre vonatkozik.

A felhőalapú szolgáltatások három modellben írhatók le:

1. Szoftver mint szolgáltatás (SaaS)

A végfelhasználót vagy a vállalkozást célozza meg. Egy szoftveres alkalmazásnak az interneten keresztül több felhasználóhoz történő eljuttatására vonatkozik. A felhőalapú ügyviteli rendszerek ebbe a kategóriába tartoznak, többek között a Logzi munkája is erre a kategóriára összpontosul.

2. Platform mint szolgáltatás (PaaS)

Egy köztes szoftver, amely eszközöket, szolgáltatásokat és platformokat tartalmaz a szoftverfejlesztők számára, lehetővé téve számukra, hogy SaaS-alkalmazásokat készítsenek.

3. Infrastruktúra mint szolgáltatás (IaaS)

A rendszergazdáknak szánt rendszer hardver és szoftver szállítása. A vállalkozás úgy fizet, érte, ahogy szüksége van rá, és az üzletágának növekedése szerint korszerűsíti a felhasználást.

De hogy jön ide az ügyvitel?

A felhőalapú ügyviteli rendszerek szoftverszolgáltatásként, modellen keresztül érhetők el. Különféle ügyviteli rendszereket kínálnak a piacon felhő alapúként, de egy ügyviteli rendszer csak akkor tekinthető felhő alapúnak, ha tulajdonságait a cloud jellemzői befolyásolják. A felhő alapú ügyviteli rendszert böngészőn keresztül lehet elérni az interneten keresztül, anélkül, hogy a rendszert felhasználói oldalon telepítenék vagy konfigurálnák.

Lehetővé teszi a felhasználók számára a szoftver elérését az interneten keresztül látható szervereken. Olyan SaaS, amellyel a vállalatok bármikor és bárhonnan hozzáférhetnek üzleti szempontból fontos alkalmazásaikhoz, adataikhoz.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!