Mik a hibrid ügyviteli rendszer előnyei?

Mik a hibrid ügyviteli rendszer előnyei?

Mik a hibrid ügyviteli rendszer előnyei?

A hibrid ügyviteli rendszerrel a vállalat helyben működő és a felhőalapú megoldások kombinációját használja üzleti igényeinek kielégítésére. De mik ennek a megoldásnak az előnyei és miért érdemes fokozatosan felhő alapokra helyezni az ügyvitelt? Mutatjuk.

A hibrid ügyviteli rendszerek remekül kombinálják a cloud alapon és a helyben működő ügyviteli rendszerek előnyeit. Ha pontosan szeretnénk fogalmazni, a helyi megoldások egészítik ki a felhő alapú rendszereket.

Kétszintű ügyviteli rendszer

Továbbra is a meglévő helyszíni ügyviteli rendszert használja a vállalati funkciókhoz (1. szint), de felhőalapú ügyviteli rendszert ad hozzá néhány, esetleg az összes üzleti egység vagy régió támogatásához (2. szint). Ez a két szint csökkentheti az összköltséget, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban tudjanak megfelelni a helyi igényeknek.

Konkrét üzleti funkciók támogatása

Előfordulhat, hogy a felhőmegoldások jobban támogatják az egyes funkciókat, például a CRM-et vagy az vállalati erőforrás-tervezés funkciónak elérését telefonokról, esetleg más mobileszközökről. Ebben az elrendezésben felhőalapú ügyviteli rendszert használnak ezekhez a speciális funkciókhoz. Korábban sokan egyetlen helyszíni ügyviteli rendszer rendszert használtak teljes vállalaton belül. Ennek a megközelítésnek az a vonzereje, hogy megoszthatják az adatokat és támogathatják ugyanazokat az üzleti folyamatokat minden csoportban és régióban, valamint a központban is. A gyakorlatban ez a megközelítés költségesnek, körülményesnek és rendkívül nehezen kivitelezhetőnek bizonyult.

Csökkentett költség

Gyakran olcsóbb egy felhőalapú ügyviteli rendszer vásárlása üzleti csoportok vagy régiók számára, mint az eddigi, egyetlen ügyviteli rendszer kiterjesztése az üzlet minden részére. A több helyszín informatikai infrastruktúrájának és személyzetének költségei és az egyéb járulékos költségek gyorsan összeadódnak.

Az üzleti igényekre való reagálás

A cégek sokféle felhőalapú ügyviteli megoldás közül választhatnak a számukra szükséges funkciókkal. Így gyorsabban meg tudnak felelni a helyi követelményeknek mintha a vállalati IT-re várnának, esetleg egy nagy, mindenre kiterjedő, vállalati szintű ügyviteli rendszer adaptálására.

Egyszerűsödés

A kis egységek sokkal egyszerűbb üzleti folyamatokkal rendelkezhetnek. Egy maroknyi könyvelőt foglalkoztató kisvállalkozási munkafolyamata nagyon eltérhet egy többszáz millió forintos, több tucat könyvelőt foglalkoztató részlegtől. A kisebb részleget arra kényszeríthetjük, hogy ugyanazokat a folyamatokat alkalmazza, mint a nagyobb divíziók, ez nagyban egyszerűsíti a munkafolyamatokat.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!