Miért éri meg a cégeknek és a bolygónak a home office?

Miért éri meg a cégeknek és a bolygónak a home office?

Miért éri meg a cégeknek és a bolygónak a home office?

Az üzleti világ hihetetlen gyorsan változik, a vállalatoknak folyamatosan alkalmazkodniuk kell az új trendekhez és lehetőségekhez. Az egyik ilyen fontos változás, hogy a hagyományos irodai munkavégzés helyét egyre inkább átveszi a home office. A felhő alapú ügyviteli rendszer használata pedig katalizátorként hathat erre a folyamatra. Cikkünkben megvizsgáljuk, miért számít fenntarthatóbb és költséghatékonyabb megoldásnak egy vállalat életében, ha dolgozóinak egy része vagy nagy része rendszeresen távmunkában dolgozik.

Előző cikkünkben megvizsgáltuk, miért számít fenntartható és költséghatékony megoldásnak egy cég életében a felhő alapú ügyviteli rendszer bevezetése. Mostani írásunkban a home office-nak nagyobb helyet szentelünk, mert úgy gondoljuk, a vállalati cloud egyik legnyilvánvalóbb pozitívuma a távmunka lehetősége.

Energiafogyasztás és környezeti hatások

A hagyományos irodai munkavégzés során a vállalatoknak jelentős energiaköltségei jelentkeznek, többek között a fűtésre, hűtésre, világításra és műszaki berendezések működtetésére kell sok pénzt költeniük. A home office lehetősége csökkenti az irodák energiaigényét, mivel a dolgozók otthonukban dolgoznak, ahol már meglévő fűtési és hűtési rendszereket használnak. Ennek eredményeként a vállalatok kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek, ami hozzájárul a fenntarthatósághoz és a környezetvédelemhez.

Irodai infrastruktúra és egyéb költségek

A home office lehetősége lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy csökkentsék az irodai infrastruktúra költségeit. Mivel kevesebb fizikai munkahelyre van szükség, az irodák mérete kisebb lehet, ami alacsonyabb bérleti díjat és fenntartási költségeket eredményez. Emellett az irodai berendezések és eszközök használata is csökken, ami további megtakarításokhoz vezet.

Közlekedés

A munkába való bejárás során a dolgozók gyakran használnak környezetszennyező közlekedési eszközöket, például autót. A home office lehetősége segít csökkenteni az utazás során keletkező károsanyag-kibocsátást és a közúti forgalom terhelését. Emellett a dolgozók időt és pénzt takaríthatnak meg azáltal, hogy nem kell naponta az irodába utazniuk. Ezáltal javul a munka-magánélet egyensúlya, ami pozitív hatással van a dolgozók elégedettségére és produktivitására.

Komfortérzet

A home office rugalmasságot biztosít a dolgozóknak a hétköznapokban. Jó esetben a munkavállalóknak lehetőségük van alakítani a saját időbeosztásukat. A dolgozók könnyebben eleget tehetnek például egy-egy családi kötelezettségek vagy egyéb tevékenységnek. Ennek eredményeként növekszik a munkavállalók elkötelezettsége a vállalat iránt, kisebb esély van a munkahelyi stressz kialakulására.

Technológia és kommunikáció

A modern technológia és az online kommunikációs eszközök fejlődése lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy hatékonyan tudjanak együttműködni, az ország, de akár világ két távoli pontjáról is. Videókonferenciák, csevegőprogramok és más technológiai eszközök segítik a csapatok együttműködését, anélkül hogy személyesen jelen kellene lenniük az irodában. Nem azt állítjuk, hogy egy cég dolgozóinak nincs szüksége a személyes találkozóra. Éppen ezért érdemes hetente, kéthetente irodai napot kijelölni, aktivitást szervezni a dolgozóknak cégen belül.


Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!