Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az ügyviteli rendszer használóit adatvezérelt döntéshozókká?

Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az ügyviteli rendszer használóit adatvezérelt döntéshozókká?

Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az ügyviteli rendszer használóit adatvezérelt döntéshozókká?

Egy ügyviteli rendszer (ERP) rengeteg adatot tartalmaz, mivel minden olyan üzleti folyamatot rögzít, amelyet a vállalkozás hatékony működtetéséhez és irányításához használnak. Az az ERP-megoldások az idők során rengeteg adatot halmoztak fel, folyamatos kihívást jelent, hogy ezek erejét a vállalaton belül a felhasználók szélesebb körének kezébe adják, hogy segítsen az okosabb döntések meghozatalában. Erre adhat megoldást az AI.

Az AI alkalmazása ERP-rendszerre azt jelenti, hogy szoros kapcsolat jön létre a felhasználó és az adatvezérelt megoldások között.

Kevesebb fejlesztés, több AI

Miközben az ERP-felhasználó feladatokat hajt végre és adatokat használ fel, a mesterséges intelligencia által vezérelt meglátások automatikusan megjelennek a felhasználó műveleteinél, segítve munkáját. Ez azt jelenti, hogy minden ERP-felhasználó személyre szabottabb döntéshozatali képességgel rendelkezhet az üzleti eredmények javítása érdekében. Ennek köszönhetően kevesebb fejlesztésre van szükség ahhoz egy adott vállalat tovább fejlődjön.

Miközben az ERP-felhasználó elvégzi a napi feladatokat, a mesterséges intelligencia könnyen érthető betekintést kínál a felhalmozott adatok és információk közé. Szerencsére az AI-eszközök, például a digitális asszisztensek ma már szélesebb körben elfogadottak a munkaerő körében, mivel ezek az eszközök bizonyítottan javítják az alkalmazottak munkáját. Az ERP-felhasználók többé nem akarnak az ERP-rendszerben vagy a tömegesen gyártott jelentésekben válaszokat keresni. Most már inkább a gép által generált meglátásokba vetik bizalmukat, hogy produktívabbak és pontosabbak legyenek a döntéshozatalban.

készlet beszerzés ai-val

Pontos, de nem tévedhetetlen

Ha például szervizmunkához nem a megfelelő alkatrészkészek érkeznek, a mérnök vagy más szakember lassabban elvégezni a munkát. Le kell állítania a munkát, fel kell kutatnia és be kell szereznie a megfelelő alkatrészeket, majd vissza kell térnie a munkaállomásra, hogy befejezze a szervizelést. A késedelem növeli a szerviz költségeit a kereskedő és az ügyfél számára is, mivel a szervizelt gép nem üzemel. Az AI által felügyelt munkafolyamat során azonban szinte elő sem fordulhat, hogy nem a megfelelő alkatrész érkezik meg.

Az AI alkalmazása ugyanakkor az ötleteléstől az értékmegvalósításig megköveteli, hogy az adott cég rendelkezzen megfelelő szakértelemmel és infrastruktúrával az AI-innovációk hatékony létrehozásához, kezeléséhez és kiterjesztéséhez. Fontos tudni, hogy AI sem tévedhetetlen: a megoldásai hosszú távon is folyamatos nyomon követést, karbantartást és kiigazításokat igényelnek.

A szervezetek nagyobb valószínűséggel érhetnek el sikereket, ha ERP-rendszereiket a felhőbe helyezik át. Azaz a címben ígért, ERP-felhasználók adatvezérelt döntéshozókká való átalakításának első lépése a felhőalapú infrastruktúrára való áttérés. Ez lehetővé teszi az adatok könnyebb tárolását, elérését, feldolgozását és felhasználását, ami a hatékonyabb munkát segíti elő.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!