A kötelező garanciajegy küldése automatikusan

A kötelező garanciajegy küldése automatikusan

A kötelező garanciajegy küldése automatikusan

A garanciajegy egy dokumentum, amelyet a gyártók, kereskedők vagy más szolgáltatók adnak ki a termékeikhez, szolgáltatásaikhoz kapcsolódó garanciájuk bizonyítására. A garanciajegy általában tartalmazza a termék nevét, típusát, gyártási számát, a garanciát biztosító cég nevét, a garanciát biztosító időtartamot, valamint a garanciával kapcsolatos további információkat, például a javításokat, cserealkatrészeket, ügyfélszolgálatot illetően. A garanciajegy általában a termék átvételével, vásárlásával együtt adódik át, de lehet, hogy online is hozzáférhető. Ha a termék meghibásodik a garanciális idő alatt, a garanciajegyet fel kell mutatni a javítás, csere vagy más támogatás igénybevételéhez.

Mikor kell kiállítani garanciajegyet?

Magyarországon a termékek és szolgáltatások általában garanciát kapnak, ha a vásárló által fizetett ár legalább 500 forint. A garanciát a termék gyártója, forgalmazója vagy a terméket értékesítő kereskedő adja ki. A garanciajegyet a termék átvételekor kell átadni a vásárlónak, és tartalmaznia kell a termék nevét, típusát, gyártási számát, a garanciát biztosító cég nevét, a garanciát biztosító időtartamot, valamint a garanciával kapcsolatos további információkat. 

Ha a terméknek nincs garanciája, akkor nem kell kiállítani garanciajegyet.

Magyarországon a garanciajegynek a következő tartalmi elemeket kell tartalmaznia:

  • A termék neve, típusa, gyártási száma
  • A garanciát biztosító cég neve és elérhetősége (pl. cím, telefonszám, email cím)
  • A garanciát biztosító időtartam kezdő és befejező dátuma
  • A garancia feltételei és korlátai (pl. a garancia nem vonatkozik a termék szándékos károsítására, a helytelen használatra, stb.)
  • A garanciával kapcsolatos ügyfélszolgálati információk (pl. milyen eljárás szerint lehet igénybe venni a garanciát)


Ezen kívül a garanciajegyen megjelenhetnek más információk is, mint például a termék használati útmutatója, a gyártó által biztosított további szolgáltatások (pl. szervizelés, javítás), vagy a termék által biztosított további garanciák (pl. anyaghiány- vagy műszaki hiba esetén a termék cseréje).


Mi az Online kiállított garanciajegy előnyei?

Az online kiállított garanciajegynek több előnye is lehet:

  • Könnyen hozzáférhető: az online garanciajegyet általában a vásárló email címére küldik el, így bármikor elérhető, nem kell fizikailag megőrizni.
  • Gyorsabb ügyintézés: ha a termék meghibásodik, az online garanciajegyet általában könnyebb bemutatni, mint a papír alapú verziót, mert nem kell előkeresni és fizikailag átadni.
  • Környezetbarát: az online garanciajegy nem igényel papírhasználatot, így kevesebb nyersanyagot és energiaforrást használ fel a kiállítása.
  • Kényelmes: az online garanciajegyet általában mobil eszközről is elérhető, így bárhol és bármikor megtekinthető.
  • Biztonságos: az online garanciajegy általában digitálisan aláírva van, így biztosítva a hitelességét.


Mindezek ellenére az online garanciajegynek is vannak hátrányai, például a technikai meghibásodás miatt elérhetetlenné válhat, vagy nem minden esetben könnyen olvasható.


A Logzi ügyvitelben kiállított számlákhoz automatikus garancia jegyet állít ki a rendszer

A Logzi ügyviteli rendszerben lehetőség van automatikusan létrehozni garanciajegyeket az értékesített termékekhez vagy szolgáltatásokhoz. A garanciajegyek általában a számlával együtt kerülnek kiküldésre az ügyfél részére emailben, de lehetőség van nyomtatott formában is átadni őket. A garanciajegyeket a Logzi ügyviteli rendszerben könnyen nyomon követhetőek, és az ügyfél által igénybe vett garanciák is rögzíthetőek benne. Így a rendszer segítségével könnyen átlátható és nyomon követhető a garanciális ügyintézés.


Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!