Hogyan állítsuk be a MPL bővítményt, milyen előnyei vannak az integrációnak?

Hogyan állítsuk be a MPL bővítményt, milyen előnyei vannak az integrációnak?

Hogyan állítsuk be a MPL bővítményt, milyen előnyei vannak az integrációnak?

Az MPL API segítségével a Logzi hozzáférésünkhöz is integrálhatjuk a csomagfeladást és a különféle szolgáltatások megrendeléshez szükséges modulokat, melyek egyszerűsítik, gyorsítják a címkekészítési műveletet. Külön fejlesztésre nincs szükség, mindössze csak be kell állítani néhány paramétert és a partnertörzs használatával a feladások már kezelhetőek is.

A beállítás után az API az MPL rendszerrel összekötve dolgozik, így minden adat a nyomtatással egy időben a MPL szerverére kerül. Ez azt jelenti, hogy a bevitt adatokat a MPL rendszerében is elérhetővé válnak. Az integráció biztosítja a zavartalan és hibamentes munkavégzést, gyorsítja a csomagfeladást és egyszerűsíti az adatok rögzítését.


1, Futárszolgálat rögzítése a partnerek közé

A törzsadatok főmenüben, keressük meg a partnertörzset és az Új gomb segítségével rögzítsük fel a Magyar Posta Zrt. -t.
Fontos, hogy adjuk meg a kötelező adatokat, egy ügyintézővel és egy telephellyel, típusként pedig a futárszolgálat legyen kiválasztva.


2, Integrációk menü

A szoftverbe bejelentkezve nyissuk meg a beállítások menüpontot, majd ezen belül az bővítményeket.
Az „Új bővítmény” gombra kattintva, megnyílik az adatlap, melyen megadhatjuk a beállításokat.


3, Bővítmény beállítása

Az adatlapon adjuk meg a bővítmény saját megnevezését, például „MPL csomagfeladás”, illetve válasszuk ki a típust, „MPL – HU”.
Ezt követően nyomjuk meg a mentés gombot


4, Bővítmény API kapcsolatainak beállítása

API kulcs-ot az MPL ügyintézőtől kapjuk meg, az API felhasználónévhez adjuk meg a MPL felhasználónevünket, a jelszóhoz pedig a MPL-hez használt jelszavunkat.
A API kliens ID illetve az API secret (titkos kulcs) azonosít minket a MPL rendszerében, az Accounting kód pedig a hozzáférésünket.
Az API agreement (szerződésszám) -ot az ügyintő küldi el a részünkre, ez azonosítja a telephelyünkre kötött szerződést.
A lenyíló cégnév mezőben adjuk meg az első lépésben felvett partner-t, a Magyar Posta Zrt. -t. Címke mérethez a MPL-ben már használt megoldást válassza, de ha címkenyomtatót használ az A5 a jó választás.

A paraméterek megadását követően mentsük el a beállításokat és már használhatjuk is az integrált MPL csomagcímke készítést.

Például a számlák menüpontban, minden számlához készíthetünk egy fuvarcímkét, melyen megadhatjuk a csomagra vonatkozó információkat, a partner adatokat pedig automatikusan átemeli és kitölti.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!