Felhő alapú vs. hagyományos ügyviteli rendszerek

Felhő alapú vs. hagyományos ügyviteli rendszerek

Felhő alapú vs. hagyományos ügyviteli rendszerek

Sokakban merül fel a kérdés, ha a felhő alapú ügyviteli rendszerek és a hagyományos, a vállalat telephelyén futó ügyviteli rendszerek hasonló funkcionalitást biztosítanak, akkor miért érdemes előbbit választani? Mutatjuk a legfontosabb okokat, majd cikkünk végén kitérünk arra is, milyen területen a leghasznosabb a cloud egy vállalat életében.

Egyre kevesebben, de a kelleténél még mindig többen ragaszkodnak a hagyományos ügyviteli rendszerek használatához vállalatuk menedzselésére. Pedig fontos különbségek vannak felhő alapon.

Helyszíni és hagyományos

A hagyományos ügyviteli rendszerek jellemzően a vállalatok telephelyén működnek. Általában az adott vállalat informatikai személyzete vagy egy megbízott szolgáltató telepíti és kezeli azt. A vállalkozás jellemzően licenceli az ehhez kapcsolódó alapszoftvert, majd vállalati szintű szervereket, hálózatokat és tárhelyet vásárol vagy bérel a szoftver és a kapcsolódó adatok fizikai futtatásához és elhelyezéséhez.

Ezeknek a vállalkozásoknak további költségeik merülnek fel a karbantartásért, a hibaelhárításért, a kiegészítő szoftverekért, a frissítésekért és a testreszabásokért. A víruskereső és biztonsági szoftverek, a tároló- és szervermentési rendszerek szintén többletköltséget jelentenek.

erp szoftver

Biztonságos és cloud

Ezzel szemben a felhőalapú ügyviteli rendszert a szoftver megalkotója üzemelteti és kezeli, a szoftvert kvázi szolgáltatásként biztosítja a felhőn keresztül. Ő felel az alkalmazásért, az adattárolásért, az alapul szolgáló operációs rendszerért, a szerverekért, a fizikai adatközpont infrastruktúrájáért, valamint a biztonsági frissítések és szolgáltatásfrissítések telepítéséért.

Sok, hagyományos ügyviteli rendszerhez szükséges szoftvert fejlesztettek utólag úgy, hogy saját, internetre csatlakozó adatközpontjukból futhassanak. Az ilyen ügyviteli rendszereket megvalósító vállalkozások sajnos lemaradhatnak a cloud minden előnyéről, például az egyszerűsített frissítésekről és a felhőalapú adatközpont-modellről, ahol hatalmas erőforráskészlet támogatja az alkalmazásokat, szemben azzal, amikor az infrastruktúra egyedi szoftverkomponenst részesít előnyben.

Felhő és hagyományos szoftver költségei

De miből áll a felhő alapú rendszer?

Minden felhőalapú ügyviteli rendszer alapvető pénzügyi és számviteli funkciókat biztosít. Innentől kezdve a szervezet által megvalósítani kívánt modulok vagy alkalmazások típusai az iparágtól és a konkrét üzleti igényektől függenek. A rendelkezésre álló felhőalapú modulok a következők:

  • Pénzügy és számvitel
  • Emberi erőforrás menedzsment szoftver
  • Ügyfélkapcsolat-kezelés
  • Készletgazdálkodás
  • Megrendeléskezelés
  • Beszerzés
  • Ellátásilánc-menedzsment
  • Projektmenedzsment
  • Anyagtervezés

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!