A jövőd vagy digitális vagy semmilyen

A jövőd vagy digitális vagy semmilyen

A jövőd vagy digitális vagy semmilyen

A cégvezetők gondolati mostanság egyetlen komoly téma körül forognak: miként érjek el növekedést egy olyan gazdaságban, ami romló tendenciát mutat? Hogyan segítsem át vállalatom ezeken a nehéz hónapokon, éveken? Ebben a cikkben azt kutatjuk, hogy a digitalizáció, például egy felhő alapú vállalatirányítási rendszer mennyiben segíthet ebben a kihívásban.

Miért választják egyes vállalatok a digitalizációba való invesztálást egy olyan bizonytalan gazdasági környezetben, mint a mostani? A válasz nem is bonyolult, mint gondolnád.

Támadj, ne védekezz!

Két fő típusú cégvezetés létezik, amelyek különböző megközelítéseket alkalmaznak. A védekező típusú vezető inkább a költségcsökkentést és létszámoptimálást erőlteti, míg az nyílt, határozott cégvezetés a terjeszkedésben és új ügyfelek megszerzésében látja a fejlődés zálogát. Ha valaki az utóbbi típusba tartozik, akkor annak gyorsított folyamatokra és automatizációra lesz szüksége. Az agilis cégvezetés értelmezése szerint a felhő alapú vállalatirányítás rendszer egy olyan befektetés, amely optimalizálja a munkafolyamatokat, a bel fektetett összeg pedig megtérül. A legtöbb ilyen típusú cégvezető úgy gondolja, a magas bérköltségek és a rossz döntések jóval többe kerülnek, mint egy vállalatirányítási rendszer bevezetése. De mit jelent valójában a digitalizáció és hogyan járul hozzá a növekedéshez? A digitalizáció magában foglalja az adatok számítógépes rendszerben való kezelését és a folyamatok folyamatos monitorozását. Emellett komoly változást is igényel a gondolkodásmódban.

A digitalizáció segít a vállalatoknak gyorsabban reagálni a változó környezetre. Naprakész adatokkal könnyen kezelhetővé válnak kihívások, egy vállalatirányítási rendszer segítségével az különböző munkacsapatok tisztában lehetne vele, hogy ki milyen ütemben halad a kitűzött céljai felé. Ebben a gazdasági helyzetben a cégnek nincs más választása, mint növelni a kiáramlást, fejleszteni a kommunikációt, és át kell látnai termékportfóliót – de hogyan lehetséges ez? A válasz talán nem meglepő: a digitalizáció segítségével.

Mikortól fontos a digitalizáció?

A felhő alapú vállalatirányítási rendszerrel naprakész információkat kaphatsz cégedről, ez pedig lehetővé teszi a gyors döntéshozatalt és a költségkimutatások figyelemmel kísérését. Ha a döntéseid nagy mennyiségű papírmunkát igényelnek, ha nehezen tudod ellenőrizni céged hatékonyságát, akkor minden jel arra utal, hogy elindulj a digitalizáció útján, vagy fejleszd ez eddigi színvonalat. A felhőalapú vállalatirányítási rendszer bevezetésének legnagyobb akadályai legtöbbször a munkatársak hozzáállása.

A munkavállalók bevonásával ez a probléma kiküszöbölhető. Azokat a kritériumokat, amelyeknek a rendszernek meg kell felelnie, határozzátok meg együtt, így a kollégák részeseivé válnak a döntéshozatalnak. Meg kell ismerniük az új rendszer előnyeit, és fel kell készülniük az átállásra. A digitalizáció és a felhőalapú ügyviteli rendszer bevezetése a munkatársak számára is előnyös lehet. Fontos, hogy ők is belássák: a digitalizációval, az automatizációval a cég munkahelyeket tarthat meg, folyamatot optimalizálhat, több bevételt termelhet, fizetésemelést is adhat.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Segítségre van szükséged?

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre

Regisztrációdat hozd létre most,
fizess később!

Próbáld ki 10 napig ingyen, kockázatok és kötöttségek nélkül!